Mitsubishi - GX Works2

A GX Works2 a Mitsubishi Electric PLC karbantartó és programozó szoftvere első sorban a Mitsubishi Q, FX3 és régebbi PLC-k programozásához.

A régebbi GX Developer és a GX IEC Developer PLC programozó szoftverek teljes mértékben megújított és egyesített változata.

Professzionális és felhasználóbarát az új PLC programozó szoftver

A felhasználói felület gyors megváltoztathatósága annak érdekében, hogy az hozzáidomuljon az éppen aktuális igényekhez hozzájárul a programozás hatékonyságához. A képernyőkön található fülek segítségével a munkához szükséges objektumok gyorsan és egyszerűen fellelhetők. A munkatér ugyanakkor előnyösen kihasználható az oldalra tapadó ablakoknak az oldalsávra történő lekicsinyítésével.

Szimbólumok bevitelére szolgáló ablak és címkelista

A programfejlesztéssel járó hibák elkerülésével a felhasználó időt takarít meg, ráadásul a szoftverben olyan opció is létezik, amelynek segítségével egy utasítás vagy címke még abban az esetben is megtalálható, ha annak a teljes azonosítója nem ismert. A kiválasztott tételre vonatkozó információ automatikusan megjelenik biztosítva azt, hogy a programozó ne hibázhasson. Minden egyes utasítás alkalmazásáról a szoftverben részletes leírások találhatók.

Strukturált szöveg

A célnak legmegfelelőbb nyelvben történő programírással a fejlesztési idő tovább csökkenthető anélkül, hogy a felhasználónak egy teljesen új programot kellene létrehoznia. A karakterláncok és a számok például az ST (structured text) segítségével előnyösen manipulálhatók. A strukturált szöveg alkalmazásával a fejlesztési folyamatok gyorsabban haladhatnak a befejezés felé.

Funkcióblokkok

A funkcióblokkok ismételt és egyszerű alkalmazásához létrehozhatók igényre szabottak vagy felhasználhatók a szoftverben lévők. A létradiagramos programozás és a funkcióblokkok kiválóan idomulnak egymáshoz, ami a programozási hibák lecsökkenésével és jobb időkihasználással jár.

Intelligens funkciót végző modulok nagyobb támogatottsága

Paraméterezéskor a beállítások mellett ezentúl részletes leírások találhatók, így az intelligens funkciót végző modulok értékei beállíthatók illetve módosíthatók kézikönyvre való hagyatkozás nélkül is. Az intelligens funkciót végző moduloknál a memóriát figyelő eszköz felhasználható a megfigyelni kívánt eseményeket tartalmazó, igényre szabott listák létrehozására és segítségével a problémák is könnyen azonosíthatók.

Szimulációs funkció

A GX Works2 beindítását követően a felhasználónak azonnal teljes szimulációs lehetőségek állnak a rendelkezésére. A hibafelderítő feladatok hatékonyabban végezhetők, mivel a szimuláció bárhol végezhető, akár tényleges hardverkomponensek jelenléte nélkül is.

Rendszerfigyelő

A rendszer működéséről informáló állapotkijelző segítségével a rendszer hálózati és hardverproblémái bárhol is jelentkezzenek azonnal diagnosztizálhatók.

Hozzáférés korlátozása

A felhasználóknak egy személyes azonosító és jelszó segítségével történő hitelesítésével megelőzhető a programokhoz való illetéktelen hozzáférés. A kollektív fejlődés támogatása érdekében egy többszintű biztonsági rendszer is létrehozható úgy, hogy közben az adatvédelem szintje nem csökken.

GX Works2 katalógusok és leírások