Mitsubishi - GX IEC Developer

A GX IEC Developer többet nyújt, mint egy hatékony IEC 1131.3 programozási és dokumentációs csomag. A program támogatja minden MELSEC PLC rendszer megvalósítását a kezdeti projekt tervezéstől a mindennapi üzemeltetésig; számos fejlett funkcióval rendelkezik, melyek segítségével a költségek csökkenthetők, a termelékenység pedig növelhető.

Az igényes programfelépítésben helyet kapott számos felhasználóbarát funkció is, mint pl. a strukturált programozási lehetőség és a funkció-könyvtárak támogatása.

Oldal tetejére-down alkalmazás szerkesztés

A tervezési fázisban a GX IEC Developer szerkesztõ eszközei segítik a projekt hatékony megtervezését: az intuitív grafikus eszközökkel azonosíthatók és megjeleníthetők a feladatok, függőségek, folyamatok és alkalmazás-szerkezetek. A munka megkönnyítésén felül ez a megoldás jelentősen csökkenti a projekt következő szakaszaiban fellépő hibák gyakoriságát.

Rugalmas implementálás

A mérnöki fázisban kiválasztható a projektnek leginkáb megfelelõ programozási nyelv.

A gyakran használt funkciókat érdemes funkcióblokkba, azokat pedig könyvtárakba szervezni. így elérhetõ, hogy mindig megbízható, ellenõrzött kódot hozzunk létre. A kifejlesztett program védelmérõl, jelszavas védelem gondoskodik.

Egyszerû konfigurációs és vezérlõ egységek

A vezérlõ egységek konfigurációja egyszerûen és hatékonyan elvégezhetõ táblázatok, interaktív dialógusok és grafikus támogatás segítségével. Ez a hatékony támogatás elérhetõ mind a hagyományos, mind a speciális modulok, illetve a vezérlõ CPU számára. Nincs többé szükség alkalmazás-programokra a rendszer konfigurálásához.

Hardver és hálózati konfiguráció beállítása

A hatékony tesztelõ és hibakeresõ funkciók információt szolgáltatnak a vezérlõ és a hálózat aktuális állapotáról. A hálózati funkciók, pl. státusz és hiba megjelenítés, távoli SET/RST funkciók -vezérlõ és periféria- Live List, ciklusidõ, kapcsolódási állapot, stb. segítik a hibák gyors megtalálsát és kijavítását.

Az alkalmazás-program

A GX IEC Developer tartalmaz mindent, ami egy alkalmazás installálásához, mielõbbi beállításához szükséges: teljes kröü online programozási funkciók, gyors és informatív monitor kijelzések, az eszköz értékek grafikus úton történõ módosítása, manuális és automatikus lépésenkénti programvégrehajtás (IL), a felhasznált eszközök kilistázása EDM (Entry Data Monitor)-ben és még számos más funkció.

Normál üzem

A mindennapi üzemelés során is használható a GX IEC Developer a fontos rendszer státusz információk megjelenítésére, akár egyedül álló módban, akár a vezérlõterem egy másik szoftverje által meghívva.

Telepítés és karbantartás

Oldal tetejére-down szerkezet, struktúrált programozás, teljeskörû nyomtatott dokumentáció és a felhasználó által meghatározott segítségnyújtás a funkcióblokkokhoz segítik a szoftver mielõbbi elsajátítását. A telepítési és karbantartási információk könnyedén hozzáférhetõvé tehetõk az operátorok számára, a betanítás így sokkal kevesebb idõt vesz igénybe.

Legfontosabb jellemzõk :

 • Hatékony „Oldal tetejére-down” fejlesztõ környezet
 • A PLC projekt és erõforrások teljes átláthatósága
 • Ideális nagy, bonyolult feladatokhoz
 • Egy programozó szoftver moduláris és kompakt PLC-khez (Q/A és FX Sorozat)
 • Rugalmas programfejlesztés
 • Nagyszerû program dokumentáció a könnyû megértéshez
 • Modern PC technológia az IEC 1131.3-nek megfelelõen
 • Programnyelvek FBD, AWL, KOP, AS és STC
 • Hatékony offline szimuláció
 • Online program módosítás
 • Funkcióblokkok (FB, FC)