Mitsubishi - MELFA WORKS

A MELFA WORKS egy 3D-s robot-szimulációs szoftvercsomag, amely pluginként épül be a SolidWorks 3D CAD szoftverbe. Külön szoftverként már nem kapható, mert az RT Toolbox3 PRO verziója tartalmazza.

MelfaWorks rövid összefoglalója

A szoftvercsomag képes teljes munkacellák működését képes szimulálni, beleértve akár 8 robotot, valamint a robotok környezete közötti kölcsönhatásokat is. A MELFA WORKS a modern Solid Works program kiegészítő eszköze, ezért annak minden fejlett funkcióját képes felhasználni. Választhat például megfogókat, érzékelőket és más előre elkészített gépészeti elemeket, majd közvetlenül beemelheti azokat a MELFA WORKS programkörnyezetbe. A szoftver az RT Toolbox2 szoftver beépített szimulátorával együttműködve előre elkészített programokkal képes 8 robot mozgásszimulációját elvégezni.

Hatékony eszközök

A MELFA WORKS szoftvereszközei a tervezés, a programozás és a tesztelés során hatékony támogatást nyújtanak a felhasználó számára. A megfelel robotrendszer kiválasztását a tervezés korai fázisában elvégzett hatósugár-vizsgálatok biztosítják. Az elrendezés a robot és a munkacella további elemeinek egyszerû és könnyen módosítható elhelyezésével optimalizálható.

Példa szimulációra és megvalósításra

Valósághű szimulációs környezet

A robotok programozása a szimulációs környezetben, saját vezérlési nyelvükben (MELFA BASIC V vagy MELFA BASIC IV) történik, így a kész program további fordítási és feldolgozási müveletek nélkül letölthet az adott valódi robotra. Már a szimulációban is az ismert robotprogramozási nyelv használható. A létrehozott robotprogramot a rendszer a szimulációs környezetben teszteli, így a tényleges gyártósorban erre az időre sem kell leállítani a termelési folyamatot.

Költségmegtakarítás

Az RT ToolBox2 és MELFA WORKS rendszerek a lehető legmagasabb szintű tervezési- és üzembiztonság mellett nagy hatásfokú és költséghatékony konfigurációt és üzemet garantálnak a robottal támogatott automatizálási megoldások számára.