Mitsubishi - GT14

A Mitsubishi Electric GOT1000 sorozatához tartozó grafikus operátor panelek kínálata a GT14-gyel bővült, és ez a készülék új teljesítménymutatókat állított fel az 5.7″-es közepes méretű panelre szerelhető operátorpanelek terén.

A 320×240 pixel felbontású képernyők monokróm és többszínű változatban is kaphatók, és a gazdag funkcionalitásuknak köszönhetően a legkülönbözőbb fajtájú rendszerek vezérlésére alkalmasak valamint nagyobb tervezési rugalmasságot tesznek lehetővé. A többszínű változat olyan TFT képernyővel büszkélkedhet, amely a hasonló árkategóriára jellemző 256 szín helyett 65 536 színárnyalat megjelenítésére képes. A monokróm változatokon STN képernyő található, amely 16 színárnyalat kijelzését biztosítja. Mindkettőn többek között hosszú életű LED háttérvilágítás, analóg érintőképernyős funkciók, előlapi USB csatlakozó, egy SD kártya rekesz valamint Ethernet csatlakozó található, továbbá IP67f fokozatú előlapi védettséggel rendelkeznek.

 

Ethernet és 2 soros port a kommunikációhoz

Kulcsfontosságú tényezőnek számít a GT14 készülékeknél az, hogy fejlett kommunikációs lehetőségeket biztosít. A standard kialakítás szerint az egységeken RS232, RS422/485 és Ethernet csatlakozók találhatók, továbbá a GT14-ben létezik egy olyan ‘FA Transparent’ funkció is, amely egy csatlakoztatott PC számára lehetővé teszi a közvetlen kapcsolat kialakítását a Mitsubishi Electric ipari automatizálási készülékeivel, például PLC-kkel, frekvenciaváltókkal és szervo hajtásokkal.

GT14 érintőképernyő csatlakozói

2 USB port a felhasználóbarát kezeléshez

Az USB portok segítségével az operációs rendszer és a projektadatok másolása egyszerűen megvalósítható, valamint billentyűzet és egér is csatlakoztatható. A panel hátoldalán található hagyományos USB porton kívül, a GT14 előlapján is van egy USB csatlakozó, ami egyszerűbbé teszi az adatok le és fel másolását a kapcsolószekrény felnyitása nélkül is. Az elülső csatlakozót egy fedőlap védi, amely IP67f fokozatú védelmet biztosít. A kommunikációs lehetőségeket egy SD kártya rekesz teszi teljessé, így a PLC programok és paraméterek naplózhatók valamint biztonsági másolatok készíthetők róluk illetve szükség szerint visszamásolhatók közönséges SD kártyák felhasználásával.

Adatgyűjtés egyszerűen

A GT14 lehetőséget biztosít távoli csatlakoztatott eszközökről, például PLC-kről és hőmérséklet szabályozókról küldött adatok naplózására akár közvetlenül SD kártyára. Az adatok SD kártyáról USB pendrive-ra menthetők el, FTP-n távolról elérhetők vagy FTP szerverre automatikusan továbbíthatók. A GT14 többek között olyan funkciót is tartalmaz, amely lehetővé teszi a vele soros vagy Ethernet kapcsolatban álló más ipari automatizálási készülékek esetében 2 opcionális csatorna vezérlését és figyelését. Több funkció szimultán használatához a GT14 egységek 9MB méretű flash memóriával rendelkeznek.

2 kommunikációs csatorna

A két kommunikációs csatornán két különböző gyártó eszközei lehetnek. Mindkét csatornán több PLC is lehet. A lehetőségkeről mérnök kollégáink szívesen adnak bővebb tájékoztatást!

Adatok mentése egyszerűen

A PLC program egyszerűen menthető a kijelző memóriakártyára. Szükség esetén a program módosítások visszaállíthatók egy korábbi mentett állapotra, akár karbantartási tudással rendelkező szakember segítsége nélkül.

GT1455 segítségével PLC program mentése

Távoli elérés

A távoli elérés VNC szerver funkcióval lehetséges Etherneten. A távoli eléréshez mindössze egy VNC kliensre (pl. Ultra VNC kliens) van szükség. A VNC funkció opcionálisan rendelhető kiegészítő license kulccsal férhető hozzá.

A GT14 teljes mértékben kompatibilis a GT Works3 képernyőtervező szoftverrel, amelyben megtalálható minden gyakran használt funkció, objektum és alakzat is. A GT14 sorozathoz kiterjedt a driver család érhető el, így a kijelző más gyártók eszközeihez (pl. Omron, Siemens, AB stb.) is csatlakoztatható. A kommunikáció lehetséges MODBUS/RTU vagy MODBUS/TCP protokol segítségével is.

Katalógus