Mitsubishi - Q mozgásvezérlő CPU

Kézbentartott mozgásvezérlés

A modern gyártók ragaszkodnak a gyors, megbízható termeléshez. Ez azt jelenti, hogy a gépgyártóknak még kreatívabb módokat kell találniuk a gépi teljesítmény növelésére, a teljesítési idők csökkentésére és a karbantartás minimalizálására. Ez nem könnyű feladat.

Ezen célok elérésének egyik módja a szervo és mozgásvezérlő technológia szélesebb körű használata. A Mitsubishi Electric vezető a fejlett, automatikus beállítással rendelkező szervo meghajtók gyártásában, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag önmagukat konfigurálják.

Ezeknek és egyéb gyártók szervo rendszereinek a vezérléséhez, a System Q megoldásokat kínál az egyedi mozgás-/pozícionálásvezérlő kártyáktól a fejlett mozgásvezérlő CPU-kig, amelyek számos tengely összehangolt vezérlésére képesek.

Vezérlés alatt

A System Q egyedi kialakítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ugyanarról a platformról válasszák ki és használják CPU-k különböző kombinációit. Például, a mozgásvezérlő CPU-k függetlenül vagy PLC-kel, PC-kkel vagy folyamatvezérlő CPU-kkal együtt is használhatók.

Az erre a célra kifejlesztett SSCNETIII mozgásvezérlő hálózatnak köszönhetően, az egyes mozgásvezérlő CPU-k akár 32 szervotengelyhez csatlakozhatnak. Ezen felül, három mozgásvezérlő CPU használható egy System Q megoldásban, ezzel 96 szervotengely vezérlését téve lehetővé.

Moduláris PLC motion control graph

Azoknak a felhasználóknak, akiknek nincs szükségük teljes mozgásvezérlőre, a System Q több, mint 12 egyedi vezérlőkártyát kínál. A speciális funkciókártyák egyes típusai 1, 2, 4 vagy 8 tengely vezérlését biztiosítják; a vezérlési módok magukban foglalják a nyitott kollektoros és differenciális kimeneteket, valamint, természetesen az SSCNetIII hálózatot. Szabványos, általános célú, impulzussorozat kimenetű kártyák és a nagy sebességű számlálókártyák szintén rendelkezésre állnak.

A mozgásvezérlő CPU-k és külön célra gyártott vezérlőkártyák széles választékával, könnyen belátható, hogy a System Q majdnem az összes szervo gyártó termékeivel történő együttműködéshez testreszabható és teljes mértékben optimalizálható a Mitsubishi Electric saját fejlett szervo megoldásaihoz.

Hálózatba szervezés: Gyorsaság és megbízhatóság

Az SSCNet a Mitsubishi Electric külön erre a célra kifejlesztett mozgásvezérlő hálózata. Ez sok előnyt biztosít akár 96 szervo rendszer és azok gazdavezérlője közti gyors, biztonságos kommunikációhoz

Az SSCNETIII legújabb verziója egy nagy teljesítményű, harmadik generációs termék. Ez nagy teljesítményű, teljes duplex, akár 50MB/s átviteli sebességet valamint 0,44ms hálózati ciklusidőt tesz lehetővé. Ez mind a 96 tengelyre kiterjed, biztosítva azt, hogy a felhasználó alkalmazásai ténylegesen szinkronban legyenek az összes aktív szervo meghajtón.

A száloptikai kábelek használata nagy előnyt biztosít az összes felhasználó számára, mert kiküszöböli a zavaró elektromos zajokat, amelyek megzavarhatnák a kommunikációs folyamatot. Ez azt jelenti, hogy az SSCNET felhasználók nagyobb megbízhatóságot és rugalmasságot élvezhetnek, mert a száloptikai kábelek akárhol elhelyezhetők – akár a nagy elektromos teljesítményű motorok közelében is.

Termékskála – Mozgásvezérlő CPU áttekintés

Típus Alap mozgásvezérlő Fejlett mozgásvezérlő
A CPU típusa Mozgásvezérlő
Modell Q172HCPU Q173HCPU
Vezérelt tengely lehetőségek 8 32
(96 tengelyig, 3 CPU használata esetén a rendszerben)
Összes bemenet/kimenet 4096/8192
A pozícionáló adat tételek száma 3200 pozícionálási pont
Programmemória 14kB PLC program, 543kB teljes szervo pozícionáló program
Processzorsebesség / ciklusidő 0,4ms ciklusidő (SV13)
Multi CPU képesség Igen – 4 CPU rendszerenként legfeljebb 3 mozgásvezérlő CPU