Mitsubishi - MR-MQ100 egy tengelyes vezérlő

Az egy PLC-ből és egy mozgásvezérlőből felépített komplett vezérlőplatformok az alkalmazások túlnyomó többségénél képesek elvégezni a szükséges feladatokat. A kisebb rendszereknél azonban előfordulhat, hogy így nem alakítható ki a költségvetési megszorításokhoz igazodó versenyképes megoldás. Az MR-MQ100 egy tengely teljeskörű szabályozására nyújt lehetőséget és kiegészítő vezérlő hardver nélkül is szinkronba hozható egy különálló jeladóval vagy virtuális tengellyel. Ebből adódóan, például a körkéses, körfűrészes és a címkéző alkalmazások gazdaságosan, az alacsonyabb költségvetések túllépése nélkül is megvalósíthatók.

Csökkentse le a költségeket, de tartsa meg a lehetőségeket

Noha az MR-MQ100 esetében gazdaságos megoldásról van szó, ez nem jelenti azt, hogy az szűkölködne a lehetőségek terén. A készülékben megtalálható a nélkülözhetetlen funkciók teljes skálája, például jeladóval és virtuális tengellyel való szinkronizálás, regisztrálás, pont-pont pozícionálás, valamint létrehozhatók felhasználó által definiált CAM profilok is. Ráadásul, ezeket a hatékony szoftveres tulajdonságokat a hardver beépített I/O csatlakozókkal és SSCNET III típusú mozgásvezérlő hálózati lehetőségekkel valamint egy Ethernet porttal egészíti ki.

Csökkentett huzalmennyiség

Mivel a Mitsubishi választása az egyszerű, de robosztus SSCNET III optikai mozgásvezérlő hálózatra esett, ezzel az MR-MQ100 hozzájárul a rendszer üzemeltetési költségeinek lecsökkenéséhez. A komplett kommunikáció biztosításához és az MR-J3B szervoerősítő tökéletes szabályozhatóságához egyetlen optikai szál csatlakoztatása szükséges, a teljesítménytől függetlenül.

Gyors és könnyű rendszerbeüzemelés

A nagy teljesítőképességnek kevésbé lehet hasznát venni, ha annak alkalmazása nehézkes. Az MR-MQ100, ezt a csapdát az intuitív MT Developer 2 szoftver segítségével kerüli el, amelyben az absztrakt programozás helyett a grafikusan ábrázolt tényleges mechanikus rendszer modellje manipulálható. Virtuális tengelykapcsolók, áttételek és CAM profilok létrehozása egyszerűen, áthúzás (drag and drop) segítségével történik.

Komplett mozgásvezérlő rendszerek

Az MR-J3-B az 50 W és 55 kW közötti tartományt öleli fel, és például a szabadalmaztatott valós idejű rezgéselnyomás vagy az automatikus beszabályozás technológiák segítségével lendít a rendszer teljesítőképességén. A további tervezési rugalmasság a forgó- vagy lineáris motorok nyújtotta választási lehetőségen keresztül van biztosítva.

  • Bármely egytengelyes alkalmazás hajtása egy egyedülálló, kompakt egységen keresztül
  • A grafikus alapokon nyugvó programozás a tényleges mechanikus rendszer felépítését tükrözi
  • Motorok 50 W-tól 55 kW-ig
  • Nagy teljesítőképesség, zajtalanul működő optikai szálas erősítő csatlakoztatása

Videó demonstráció MR-MQ100 vezérlővel

Az optikai hálózatnak és a 4 millió impulzus/másodperc sebességű bemenetnek köszönhetően gyors szinkronizált vezérlések megvalósítására is alkalmas. A látható motor névleges fordulatszáma 6000/perc!

Termékskála

Tulajdonság Specifikációk
Tápellátás 24 V DC ±10 % (szükséges áramvezetési képesség: 400 mA)
Digitális bemenetek (jelzésfigyelő érzékelők) 4 bemenet (24 V DC)
Digitális kimenetek 2 kimenet (24 V DC)
Szinkron jeladó Jel típusa A/B fázisú impulzussorozat bemenet
Feszültség bemenet / nyitott kollektoros típus (5 V DC) Legfeljebb 800 kpps (négyszeres nagyítást követően), legfeljebb 10 m
Differenciális bemenetes típus Legfeljebb 4 Mpps (négyszeres nagyítást követően), legfeljebb 30 m
Periférikus interfész 100 Mbps/10 Mbps Ethernet (programozásra és kiegészítők számára)
Vezérelhető tengelyek száma 1 tengely
Ciklusidő 0,44 ms
Szervoerősítő MR-J3B szervoerősítő (SSCNET III-on keresztül)
Programnyelv Motion SFC, célra rendelt utasítások, mechanikai kiegészítő nyelv (SV22)
Memória biztonsági mentése (jelen van) Q6BAT
CAM funkció CAM-ok száma A készülékben akár 256 CAM profil tárolható.
Cikluson belüli felbontás 256, 512, 1024, 2048
Ütemfelbontás 32767
Vezérlési üzemmód Kétirányú CAM, feed CAM
Tömeg [kg] 0,7
Méretek (Szé x Ma x Mé) [mm] 30 x 178 x 135