Mitsubishi - L PLC sorozat

L sorozat

A Mitsubishi az L sorozattal nagy teljesítményű, ugyanakkor kompakt moduláris vezérlést kínál, amelynek CPU-jában számos funkció gyárilag megtalálható. A kiváló ár-érték aránynak és a kifejezetten felhasználóbarát kezelhetőségnek köszönhetően ez a PLC ideális választás közepes méretű vezérlési alkalmazásokhoz.

Nagy rendszerszintű rugalmasság

Az L sorozat hátlap nélküli megoldása magas rendszerszintű rugalmasságot és minimális helyigényt garantál. Az egyprocesszoros architektúra része egy integrált Ethernet- és mini USB-port, egy SD/SDHC memóriakártya foglalat a programmemória számára és adatgyűjtéshez , illetve 24 digitális be- és kimenet egyszerű és gyors számlálási és pozicionálási feladatokhoz.

A már beépített funkció mellett a CPU akár 10 bővítő- és speciális modullal is ellátható, további kiegészítő digitális és analóg I/O-kat, gyors számlálókat, kommunikációs portokat, egyszerű mozgásvezérlést és pozicionálást biztosítva ezzel.

Kompakt méreteinek, egyszerű bővíthetőségének, hálózatba csatlakoztatási lehetőségének és integrált nagy teljesítményű funkcióinak köszönhetően az L sorozat nemcsak különálló gépekhez, hanem nagyobb alkalmazások hálózatba szervezett állomásaihoz is felhasználható.

Adatgyűjtés

Az integrált adatgyűjtő funkció információk hibaelhárítási, teljesítményfelügyeleti és más célú gyűjtésére nyújt lehetőséget. Az egyszerűen kezelhető konfigurációs eszközzel az adatgyűjtési funkciók lépésről lépésre beállíthatók. A GX LogViewer program átlátható formába rendezi a begyűjtött adatokat.

USB és Ethernet alapkivitelben

közvetlenül használható a PLC telepítésének helyén. Az Ethernet portra közvetlenül csatlakoztathatók egyenes vagy fordított bekötésű LAN kábelek, és nincs szükség a PLC vagy a csatlakoztatott PC konfigurálására (a szabadalom függőben).

Jövőbe mutató programozói szoftver

A GX Works2 a PLC karbantartó- és programozószoftverek következő generációját képviseli, és kiválóan használható az L sorozathoz.

Moduláris L PLC sorozat

Adatok L02CPU / L02CPU-P L26CPU-BT / L26CPU-PBT
Vezérlési mód A tárolt program ismételt futtatása
I/O vezérlés módja Automatikus frissítéssel (közvetlen hozzárendelés a közvetlenül frissülő be- és kimeneteken (DX/DY) keresztül lehetséges)
Programozási nyelv Funkció blokkos, létra diagram, MELSAP3 (SFC), MELSAP-L, strukturált szöveg (ST), struktúrált (IEC) létra
Műveleti sebesség 40 ns 9.5 ns
Program mérete 20 ezer lépés (80 kbyte) 260 ezer lépés (1040 kbyte)
Memóriakapacitás Programmemória 80 kbyte 1040 kbyte
RAM, alapkivitelben 128 kbyte 768 kbyte
ROM, alapkivitelben 512 kbyte 2048 kbyte
Bővíthetőség kiegészítő modulokkal Max. 10 bővítő- és speciális modul (kiegészítő digitális és analóg I/O-k, gyors számláló, kommunikációs portok, hálózat, egyszerű mozgásvezérlés pozicionálás stb. számára)
Integrált I/O funkciók Pozicionálás, gyors számláló, impulzusérzékelés, megszakítás bemenet, általános be- és kimenetek
Adatgyűjtési funkció Nagy sebességű adatfeldolgozás, automatikus adatgyűjtési funkció, átlátható grafikus analízis, trigger-naplózási funkció
Integrált Ethernet port 100 vagy 10 Mbit/s. Közvetlen csatlakozás egyenes vagy fordított bekötésű LAN kábelen keresztül. Nincs szükség konfigurációra.
Integrált CC-Link kommunikációs port Üzem master vagy helyi CC-Link állomásként (local station)
Órafunkció Év hónap, dátum, óra, perc, másodperc és hét napjai (automatikus szökőév-felismerés)
Belső áramfelvétel (5 V DC) 0,94 A 1,37 A
I/O operandusok száma 8192 cím (X/Y0–X/Y1FFF)
I/O címek száma 1024 cím (X/Y0–X/Y3FF) 4096 cím (X/Y0–X/YFFF)
Megengedett környezeti hőmérséklet üzem közben 0–55 °C