Mitsubishi - Mitsubishi CR ipari robotok

Karcsú és kompakt ipari robotok nagy karkinyúlással és teherbírással

 

A Mitsubishi CR 6 tengelyes ipari robotjai karcsú és kompakt robotok, melyek nagy karkinyúlásukkal (akár 931 mm) és teherbírásukkal (akár 8 kg) méltán alkalmazhatóak változatos ipari feladatok megoldására.

A robotkar felülete sima, kialakítása ívelt, a csuklók pedig kompaktak. A robot alapja kis helyet foglal, valamint a robot súlya is kisebb, ezzel a környezettel való érintkezést és interferenciát mindinkább csökkentve. A hajtásvezérlés szíjak nélkül kerül megvalósításra (a J4 és J5 tengelyek kivételével), leredukálva ezzel a karbantartások számát és szükségességét, illetve megkönnyítve azok elvégzését és költségét. A megfogóhoz csatlakoztatható jelkábelek és pneumatikus csövek a roboton keresztül vannak vezetve, amik elérhetőek a robot 5-ös tengelyén használatra, megkönnyítve ezzel a megfogók felhelyezését és kábelezését.

A robot a legújabb robotvezérlőt (CR800-D) és a Mitshubishi HK motorjait integrálja, így növelve a teljesítményt és az alkalmazhatóságot. A Mitsubishi HK motoroknak köszönhetően az enkóder információk eltárolására nincs szükség elemre, így megspóroljuk ezek cseréjének a költségét.

A robot akár olajködös környezetben is használható, köszönhetően az IP65 védettségének, ami minden CR robot alap tulajdonsága.

 

 


A Mitsubishi CRH szériájú 4 tengelyes SCARA típusú robotjának kompakt kialakítású karja szintén a helytakarékosságot szolgálja. A robot könnyűsúlyú felépítésének (maximum 18 kg-os tömeg) köszönhetően nagysebességű és precíz mozgásra képes, növelve a hatékonyságot. A robot maximális teherbírása 6 kg.

 

 

 

Mitsubishi CR 6 tengelyes és CRH SCARA robotok

Modell név

RV-8CRL

RH-3CRH4018

RH-6CRH6020

RV-6CRH7020

Maximális terhelhetőség (kg)

8

3

6

6

Karhossz (mm)

931

400

600

700

Környezeti specifikáció

IP65 (olajköd)

IP20 (Standard)

Robotvezérlő

CR-800-D (önállóan üzemeltethető)

Típus

6 tengelyes

4 tengelyes (SCARA)

A Mitsubishi CR robot sorozat katalógusai