Mitsubishi - Kompakt FX5 PLC

A 35 éves múltra visszatekintő, nagy megbízhatóságú FX PLC család legújabb tagjai az FX5U, FX5UC, FX5UJ és FX5S PLC-k, kompakt kivitelükkel, gyorsaságukkal és minőségükkel méltó társak lehetnek az ipari automatizálásban.

A beépített Ethernet csatlakozókon keresztül széleskörű kommunikációs megoldásokat valósíthatunk meg, mint Modbus TCP/RTU és CC-Link IE Field Basic.

Az FX5U típus rendelkezik gyári beépített analóg be-, és kimenetekkel és RS-485 porttal is.

A PLC-k alapból rendelkeznek impulzussorozat kimenetekkel pozícionálási célokra, és nagysebességű számláló bemenetekkel, amikkel enkóder jeleket is fogadhatunk.

A PLC-be illeszthető SD kártyán a programot tárolhatjuk, használhatjuk program mentésre és program helyreállításra. A memória kártyára adatok naplózását is végezhetjük, amit aztán az FTP szerver funkcióval elérhetünk vagy FTP kliens üzemmódban egy másik FTP szerverre elküldhetjük CSV formátumban.

Az eszközök programozása a modern GX Works3 szoftverben történik, így élhetünk a számos előre elkészített funkcióblokk előnyeivel!

Pozícionálási megoldások

Beépített funkcióként megvalósítható PLC típustól függően 3 vagy 4 tengely pozícionálása 100 vagy 200 kpps sebességű impulzussorozattal, 2 tengelyes lineáris interpolációval! Nagysebességű számláló/enkóder bemenetek 8 csatornán érhetőek el! FX5S kivételével valamennyi PLC motion modulokkal bővíthető, így SSCNET III/H vagy CC-LINK IE TSN hálózaton keresztül akár 4 vagy 8 tengelyt is szinkronizálhatunk, lineáris, valamint kör interpoláció, S-curve gyorsítás/lassítás és CAM minták felvétele mellett. Például 10 db modullal 80 tengelyes szinkron hajtásvezérlés is megvalósítható.

Hálózati megoldások

A beépített Ethernet csatlakozón könnyen megvalósítható Modbus TCP, SLMP, Socket és CC-Link IE Field Basic kommunikáció, amellyel számtalan ipari eszközzel létesíthetünk nagysebességű kapcsolatot. Továbbá bővítőkártyákkal megvalósíthatunk CC-Link (soros), CC-Link IE TSN, CC-Link IE Field, EthernNet/IP és PROFIBUS-DP kommunikációt is. Az FX5U esetében a beépített RS485 porton Modbus/RTU mester/slave funkció is elérhető.

FX5 típusok 512 helyi I/O pontig, akár 80 simple motion szervo tengellyel és rugalmas remote I/O bővíthetőséggel

Katalógusok

Ismertetők