Mitsubishi - Kompakt FX5 PLC

A 35 éves múltra visszatekintő, nagy megbízhatóságú FX PLC család legújabb tagjai az FX5U és FX5UC PLC-k, kompakt kivitelükkel, gyorsaságukkal és minőségükkel méltó társak lehetnek az ipari automatizálásban.

A beépített Ethernet és RS-485 csatlakozókon keresztül széleskörű kommunikációs megoldásokat valósíthatunk meg, mint Modbus TCP/RTU és CC-Link IE Field Basic.

Az FX5U analóg be-, és kimeneteivel lehetséges az analóg jelek feldolgozása, és vezérlési feladatok elvégzése.

A PLC-k alapból rendelkeznek impulzussorozat kimenetekkel pozícionálási célokra, és nagysebességű számláló bemenetekkel, amikkel enkóder jeleket is fogadhatunk.

A PLC-be illeszthető SD kártyára biztonsági mentést készíthetünk automatikusan vagy akár adatok naplózását is végezhetjük, amit aztán az FTP szerver funkcióval el is küldhetünk a számítógépünkre elemzés céljából!

Az eszközök programozása a modern GX Works3 szoftverben történik, így élhetünk a számos előre elkészített funkcióblokk előnyeivel!

Pozícionálási megoldások

Beépített funkcióként megvalósítható akár 4 tengely pozícionálása akár 200 kpps sebességű impulzussorozattal, 2 tengelyes lineáris interpolációval! Nagysebességű számláló bemenetek 8 csatornán érhetőek el, és akár 200 kHz-es impulzussorozat fogadására is képesek! A rendszer Simple motion modulokkal bővíthető, így SSCNET III/H hálózaton keresztül akár 4 tengelyt is szinkronizálhatunk, lineáris, valamint kör interpoláció, S-curve gyorsítás/lassítás és CAM minták felvétele mellett.

Hálózati megoldások

A beépített Ethernet és RS-485 csatlakozókon könnyen megvalósítható Modbus TCP/RTU, SLMP, Socket és CC-Link IE Field Basic kommunikáció, amellyel számtalan ipari eszközzel létesíthetünk nagysebességű kapcsolatot. Továbbá bővítőkártyákkal megvalósíthatunk CC-Link (soros), CC-Link IE TSN, CC-Link IE Field, EthernNet/IP és PROFIBUS-DP kommunikációt is.

Digitális IO csatlakozó típusok

Az FX5UC kompakt PLC-k 3 különböző típusú digitális IO csatlakozó típussa érthetőek el, ezek a klasszikus sorkapcsos, a csatlakozós és a rugós sorkapcsos típusok.

Katalógusok

Ismertetők