Mitsubishi - Kapcsolókészülékek

A Mitsubishi Electric erősáramú termékportfóliójának egyik meghatározó része a kisfeszültségű kapcsolókészülékek (LVS) csoportja. A társaság ebben a piaci szegmensben 1933 óta van jelen saját fejlesztésű készülékeivel. A készülékek fejlesztése során rendelkezésre állnak a Mitsubishi csoport vállalatainak keretén belül létrejött innovatív technológiák. Pl.: Az u.n. Auto-Puffer ívoltó kamrák kialakításánál alkalmazott speciális műanyag maximális biztonságot és nagyfeszültségen is kiváló megszakítóképességet biztosít.

Az LVS termékcsoport készülékeivel lefedhető szinte bármely erősáramú infrastruktúra kisfeszültségű kapcsolókészülék igénye. A Mitsubishi komplett termékválasztékot nyújt mind a légmegszakítók, kompakt (műanyag házas) megszakítók, illetve a mágneskapcsolók területén. A készülékekhez elérhető minden olyan kiegészítő berendezés, amely szükséges a korszerű ipari környezetben való alkalmazásukhoz. A készülékeket a Mitsubishi mérnökei úgy tervezték, hogy kielégítsék a világ jelentősebb ipari szabványainak előírásait (CE, UL, GOST, stb.). Miután a kapcsolók rendelkeznek a szükséges tanúsításokkal, azok problémamentesen beépíthetők a világ bármely országába exportált gépbe, berendezésbe. A Mitsubishi azon kevés társaságok között van, amelyek a teljes termékcsoportot saját maga fejleszti és gyártja.

A kif. kapcsolókészülék portfólió három alapcsoportból áll:

  • Légmegszakítók
  • Műanyagházas (kompakt) megszakítók
  • Mágneskapcsolók.

SUPER AE légmegszakítók (1000A – 6300A)

A Mitsubishi légmegszakítói elérhetők fix és kocsizható kivitelben, 3 és 4 pólusú kialakítással. A különböző kommunikációs hálózatokhoz történő illesztés opcionális kiegészítőkkel oldható meg. Szükség esetén rendelkezésre állnak nagy megszakítási teljesítményű típusok is.

WSS kompakt megszakítók (3 – 1600 A)

A Mitsubishi kompakt megszakítóiban számos olyan innovatív technológiát alkalmaznak, amelyek révén azok kiemelkedő műszaki paraméterekkel rendelkeznek. A 3 és 4 pólusú kialakítással gyártott készülékek szállíthatók termikus-mágneses és elektronikus védelmi modulokkal.

MS-N mágneskapcsolók (20 – 1000 A)

A Mitsubishi kontaktorok új generációja 3 pólusú kivitelben készül. Az új tervezésű MS-N sorozat készülékei elvesztés ellen biztosított érintkező csavarokkal, hatékonyabb oltókamrával, energiatakarékos behúzótekerccsel rendelkeznek. A kontaktorokhoz elérhető minden olyan opcionális felszerelés, amely alkalmazása a korszerű villamos rendszerekben felmerül (segédérintkezők, időzítők, hőkioldók, stb.).

ME96 leégazási mérőműszer

Az ME96 mérőműszer univerzálisan alkalmazható szinte minden erősáramú leágazásban. Alkalmazása révén lehetővé válik az energiaátviteli célú villamos áramkörök jellemzőinek pontos mérése. A készülékhez kapható kiegészítők révén a mérési eredmények kommunikációs hálózaton is továbbíthatóak, illetve I/O-felület kialakításával vezérlések alakíthatók ki.

Európai LVS katalógusok