Mitsubishi - Moduláris R PLC

Az iQ-R egy teljes funkcionalitású vezérlőrendszer, gyors feldolgozási sebességgel, multi CPU megoldással, valamint hálózati és modulok közötti szinkronizálással.

Az iQ-R platformra épített vezérlőrendszer rugalmas megoldást kínál a sokoldalú PLC és I/O opcióknak köszönhetően.

Az R PLC tulajdonságai

  • Akár 4 CPU helyezhető egy hátlapra, és a nagy sebességű busz lehetővé teszi a szinkronizált adatátvitelt a folyamatok között.
  • 98ns-os végrehajtási ideje javítja a gép válaszidejét, a nagyobb gyorsaságot, pontosságot igénylő alkalmazásoknál.
  • GX Works3 programozói szoftver a beépített funkcióival és konfigurációs ablakaival nagyban csökkenti a fejlesztéssel vagy hibakereséssel töltött időt.
  • A CC-Link IE Field determinisztikus adatátvitelt tesz lehetővé Ethernet hálózaton keresztül, mely javítja a gép válaszidejét és stabil I/O szinkronizálást biztosít.
  • Beépített SD memóriakártyájának adatbázis funkciójával lehetővé teszi a receptkezelést és az adatok naplózását.
  • Továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatások a szellemi tulajdon és a gyár védelme érdekében.

 

Katalógus

 

Beépített adatbázis

A CPU tartalmaz egy beépített adatbázist, melyet az SD memóriakártyára lehet telepíteni. Ez lehetővé teszi bizonyos adatbázis-parancsok használatát, melyekkel hozzáadhatunk, törölhetünk vagy módosíthatunk rekordokat a receptkezelő funkcióhoz. Továbbá képes könnyedén importálni/exportálni Unicode fájlokat. Ez akkor hasznos, ha több termék készül ugyanazon gépi eljárás felhasználásával.

Nagy sebesség és szinkronizálás

Az iQ-R nagysebességű rendszerbusszal büszkélkedhet több CPU közötti szinkronizált adatkommunikációhoz. Ez tökéletesíti a teljesítményét és pontosságát a feladatoknak, különösen a mozgásvezérlő alkalmazásoknál. A CC-Link IE Field determinisztikus adatátvitelt tesz lehetővé Ethernet hálózaton.

Továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatások

Az iQ-R széleskörű biztonsági funkciókkal rendelkezik a szellemi tulajdon és a gyár védelme érdekében. A mérnökök korlátozhatják a hozzáférést hálózati szinten az IP szűrés használatával, csökkentve a kockázatát a hackelésnek, vagy más illetéktelen harmadik fél általi hozzáférésnek. Vezérlő szinten a biztonsági kulcsos autentikációt lehet használni, mely megakadályozza az illetéktelen hozzáférést a programhoz vagy a CPU futtatásához. A biztonsági kulcsokat hozzá lehet rendelni az egyes CPU-khoz, projektekhez, programokhoz vagy kiterjesztett SRAM memória kazettákhoz. Az SRAM kazetta használata lehetővé teszi a CPU cseréjét a terepen, a program megváltoztatása nélkül.