Mitsubishi - Szervo és motion

A Mitsubishi Electric Szervo és Motion rendszerei sokféle megoldást kínálnak az egyszerű, egytengelyes point-to-point irányítástól 256 teljesen szinkronizált tengely mozgatásáig.

A hagyományos impulzus bemenetű (StepDir), analóg és SSCNET buszvezérlésű erősítőkkel minden különleges alkalmazás-igény könnyedén kielégíthető.

Az MR-J5 a kategória és a piac csúcsmodellje, a maga 26bit-es elem nélküli abszolút enkóderével és 31.25 μs ciklusidejével.

Az MR-J3 és MR-J4 szervo hajtás sorozat bizonyította kiválóságát világszerte. A hajtások 55 és 110kW-ig elérhetők.

Az MR-JE sorozat a család belépő szintű tagjaként kínál megoldást a költségérzékeny egyszerűbb hajtásokhoz.

Minden Mitsubishi Szervo és Motion rendszer hardverhez többféle szoftvercsomag létezik, melyek biztosítják az egységek könnyű programozását és telepítését. A termékek kiválasztásában segítünk.

Kérdés esetén keresse mérnökeinket: elérhetőségek…

A szervo családok különleges funkciói

Dupla és Tripla tengelyes megoldások

Az egy tokozatba illesztett dupla és tripla servo erősítők azon felül, hogy helytakarékosabbak a normál konfigurációnál (30%), még energiamegtakarítás szempontjából is rendkívül előnyösek. A motor fékezési energiáját a rendszer nem elfűti, hanem képes felhasználni egy másik csatlakoztatott motor gyorsítására. Mindezeken felül a kábelezési munkát is jelentős mértékben (50%) csökkenti a Mitsubishi Electric ezen új megoldása.

„Full Closed loop system”

A Mitsubishi zárt hurok szabályozási rendszere lehetőséget biztosít extra, külső enkóder csatlakoztatására. Ezzel a megoldással teljes mértékben kiküszöbölhető a mechanikai problémákból (pl. orsó lógása és kotyogása stb.) adódó pontatlanság. A rendszer először a megadott pozícióra a motor enkódere alapján szabályoz rá, majd összehasonlítja azt a  külső enkóder értékével és a kellő mértékben korrigál a tökéletes pontosság érdekében.

Továbbfejlesztett rezgéselnyomás

Az legújabb servo rendszereibe a Mitsubishi integrálta „Vibration Suppression control II” funkcióját, mellyel a mozgatott tömeg és a gép rezgéseit automatikusan képes csillapítani. A motorokon lévő nagy pontosságú enkóderek segítségével a drive a legkisebb kilengést és rezgést is észlelni tudja, majd a következő ciklusban ezzel ellentétes frekvenciával szabályozza a motort.

A végeredmény magáért beszél: http://www.youtube.com/watch?v=WnsDxrF7EUA

* A normál „Vibration Suppression control I” megtalálható az összes servo típusban

„Robust filter”

A beépített rezgéselnyomás funkcióhoz igen hasonló a „Robust filter”, mellyel a nagy tehetetlenségű (nagy inerciájú) dobok és tekercsek rögzített pozíciós gerjedését küszöbölhetjük ki.  Normál esetben a tömeg tehetetlensége, olyan mértékű hatást gyakorol a motorra, hogy annak stabilan tartása szinte lehetetlen. Ennek az automatikus szűrőnek a segítségével ez a visszahatás szüntethető meg, így pontosabbá téve például egy vágó- és nyomdagép működése.

„One-touch tuning”

A fenti funkciók (Vibration Suppression control és Robust Filter) szoftver nélküli, teljesen automata beállításáért készült ez az opció.

„Machine diagnostic function”

A Mitsubishi szabadalmaztatás alatt álló technológiájával a mechanikai alkatrészek kopása, elhasználódása figyelemmel kísérhető, SŐT a meghibásodás előrejelezhető. Hogyan lehetséges mindez? A rendszer a motor sebessége és felvett árama alapján elkészít egy általános profilt az adott hajtásra, mellyel a normál működés jellemezhető. Ezt összehasonlítva a jelenlegi áram értékekkel következtetni tud a hajtás állapotára (pl. a golyósorsó elhasználódottságára)

 

Katalógusok és leírások