Mitsubishi - Moduláris Q PLC

A Mitsubishi moduláris koncepciója

A Mitsubishi moduláris PLC családjai rugalmasan konfigurálhatók a felhasználói igényekhez. Egy moduláris rendszerbe akár 4 különböző funkciójú vezérlő CPU is integrálható. A CPU-k típusai lehetnek: Alap és fejlett PLC CPU-k, C nyelven programozható CPU-k, speciális mozgás- és folyamatvezérlő CPU-k, PC-vel integrált CPU-k, robot CPU-k vagy akár CNC gép vezérlő CPU-k.

A jövő egyedülálló automatizálási platformja

A különböző vezérléstechnikai elemek zökkenőmentes integrációja, ezek egyetlen fejlesztőrendszeren belüli kezelhetősége számtalan lehetőséget nyújt. A rugalmasság és méretezhetőség azok a jellemzők, amelyek képessé teszik a Mitsubishi moduláris PLC-ket arra, hogy a felhasználók egyetlen gép vezérlésétől egészen egy üzem vezérléséig építhessenek komplex rendszereket és mindezt egyazon hardver alapon.

Mit várhat a Mitsubishi moduláris PLC-itől?

Globális használhatóság
A tápegységek széles skálája biztosítja, hogy a Mitsubishi moduláris PLC-k a világ bármely részén használhatók legyenek.

Teljes mértékben méretezhető
A Mitsubishi moduláris PLC családjai úgy készültek, hogy alkalmazásával együtt nőhet, az önállóan üzemeltethető, hátlappal egybeépített Q00UJCPU megoldástól a hálózatba szervezett és redundáns folyamatvezérlő CPU-kig. A moduláris koncepció szükség szerint lehetővé teszi speciális funkciók hozzáadását és testreszabását.

Multi CPU
A Mitsubishi moduláris PLC-i lehetővé teszik több CPU használatát egy csatlakozó panelen. Legfeljebb négy CPU típust kombinálhat, ilyenek a PLC, mozgásvezérlő, PC, C és folyamatvezérlő CPU-k, vagy robot CPU, mint egy egységes megoldást.

Többhálózatos csatlakoztathatóság
A soros interfésztől az Ethernet alapú hálózatokig, a moduláris PLC rendszerek könnyedén kommunikálnak Mitsibishi vagy más gyártók termékeivel. Üzeme hatékonyságának növelése érdekében, a Ethernet kapcsolaton keresztül közvetlen csatlakoztathatóságot biztosít számos adatbázishoz.

Rugalmasság
A tápegységek, CPU-k, I/O modulok, speciális modulok és kommunikációs modulok széles választéka a Mitsubishi moduláris PLC-it a világ egyik legrugalmasabb automatizálási rendszerévé teszik.

Kettős redundancia
A redundáns folyamatvezérlő CPU-k a szabványos PLC technológiával egy meleg készenléti módú rendszert biztosítanak az adatok automatikus szinkronizációjával. A moduláris koncepció a redundancia különböző fokozatait teszi lehetővé a tápegységektől és vezérlési rendszerektől a redundáns hálózati modulokig.