Mitsubishi - Biztonsági megoldások

biztonsági eszközök

A biztonsági eszközök piacán a vállalatok nagy része a felhasználók számára képes választási lehetőséget nyújtani, vagy legalábbis valamiféle biztonsági rendszer szerepel az ajánlataik között. Kevesen tudnak azonban olyan átfogó biztonsági megoldással szolgálni, amely teljes mértékben beintegrálódik a hagyományos automatizálási rendszerekbe. Ennek nem csupán a személyi, a gépi és a folyamatbiztonság az eredménye, hanem az iparág élvonalába sorolható üzemi termelés és munkateljesítmény.

A biztonság nem csupán a sérülésmentes munkakörnyezet megteremtését jelentheti, hanem azt is, hogy a megrendelőnek bizonyosnak kell lennie benne, hogy szükség esetén az automatizálási partnere nem hagyja cserben és biztosítani fogja számára a cserealkatrészeket és a támogatást. A Mitsubishi Electric az európai automatizálási piacon már több mint 30 éve aktívan jelen van, 38 országban aktívan tevékenykedünk és az ügyféltámogatást 17 nyelven vagyunk képesek biztosítani. Következésképpen, a felhasználók biztosak lehetek abban, hogy ha szükségük van ránk, akkor mi a közelben vagyunk.

A biztonságnak ezen kívül technológiai vonatkozása is van. A Mitsubishi Electric azzal dicsekedhet, hogy olyan rendszereket tud felkínálni, amelyek vagy a cégen belül vagy a szakterület vezető vállalataival való együttműködés eredményeként lettek létrehozva. Szerénytelenség nélkül kiállhatunk tehát a teljesítményük mellett és az összes jelentős tanúsítványt fel tudjuk mutatni, mint például az IEC 61508 SIL 3, az EN 954 4. szintű biztonsági kategória és mások.

A Mitsubishi Electric által felkínált biztonsági megoldások lefedik az automatizálás összes kulcsfontosságú területét:

Vezérlők:

 • QS90x biztonsági relé
  Egy kompakt és rugalmas biztonsági megoldás az alacsony költségvetésű alkalmazásokhoz, amely nem igényel kiegészítő logikai kapcsolásokat illetve programozást 3./4. kategória az EN 954-1 szerint, PL d/e biztonsági kategória az EN ISO 13849-1 szerint.
 • WSx biztonsági vezérlő
  Moduláris, skálázható biztonsági megoldás kis és közepes méretű ipari alkalmazásokhoz (144 I/O-ig), amelynél kiegészítő logikai kapcsolások beépítésére és további adatfeldolgozásra van szükség. SIL3 az IEC 61508/EN 62061 szerint, 4. kategória az EN954-1 szerint, PL e biztonsági kategória az EN ISO 13849-1 szerint.
 • MELSEC QS biztonsági PLC
  Az összetett és osztott intelligenciájú csúcstechnológiás biztonsági megoldásokhoz (1008 I/O-ig), hálózatok illetve terepi busz támogatásával (cc-Link/Ethernet/MELSECNET) valamint TÜV tanúsítványokkal rendelkező nagyszámú funkcióblokkal. SIL3 az IEC 61508/EN 62061 szerint, 4. kategória az EN954-1 szerint, PL e biztonsági kategória az EN ISO 13849-1 szerint.

Hálózatok:

 • CC-Link Safety
  A széleskörűen alkalmazott nyílt architektúrás CC-Link hálózat biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező változata.

Frekvenciaváltók:

 • FR-D/E700 biztonsági frekvenciaváltó
  Az FR-D700 és FR-E700 sorozat készülékei kompakt szabványos frekvenciaváltók, amelyek 15 kW maximális kimeneti teljesítménnyel, valamint nagyszámú védelmi és vezérlési funkcióval rendelkeznek.
  Segítségükkel megvalósítható: 3. kategória az EN 954-1 szerint / EN ISO 13849-1 és 0. stop kategória az IEC 60204-1 szerint.

Szervók és mozgásvezérlés:

 • MR-J4 és MR-J3-xBS biztonsági funkcióval ellátott szervók
  A MR-J3-BSafety sorozat és a hozzátartozó motorok esetében a legmodernebb szervo rendszerekről van szó, amelyek 110 kW maximális teljesítménnyel valamint nagyszámú védelmi és vezérlési funkcióval rendelkeznek. Az MR-J3-D05 biztonsági modullal kombinálva ezeknek a termékeknek a segítségével tökéletes biztonsági megoldások építhetők ki. Az MR-J3-BSafety és az MR-J3-D05 a következő szabványoknak felelnek meg: SIL2 az IEC 61508/EN 62061 szerint, PL d (3. kategória) az EN ISO 13849-1 szerint és 0./1. stop kategória az IEC 60204-1 szerint. Az új MR-J4 sorozat már alapkiépítésben tartalmaz biztonsági funkciókat.

Hagyományos vezérlőrendszerek:

 • A Mitsubishi Electric által gyártott specializált biztonsági készülékek összekombinálhatók a hagyományos termékekkel, egy fejlett védelemmel ellátott és a rendszer működéséről megbízható visszajelzések küldésére alkalmas integrált megoldás kiépítéséhez. A rendelkezésre álló tulajdonságok között megtalálható a jelszóhozzáférés többszintű szabályozása, az adatnaplózás, az egy gombnyomásra történő diagnosztika, a dokumentumok megjelenítése, videólejátszó funkciók stb.