Mitsubishi - Kompakt L PLC

L sorozat

A Mitsubishi az L sorozattal nagy teljesítményű, ugyanakkor kompakt moduláris vezérlést kínál, amelynek CPU-jában számos funkció gyárilag megtalálható. A kiváló ár-érték aránynak és a kifejezetten felhasználóbarát kezelhetőségnek köszönhetően ez a PLC ideális választás közepes méretű vezérlési alkalmazásokhoz.

Nagy rendszerszintű rugalmasság

Az L sorozat hátlap nélküli megoldása magas rendszerszintű rugalmasságot és minimális helyigényt garantál. Az egyprocesszoros architektúra része egy integrált Ethernet- és mini USB-port, egy SD/SDHC memóriakártya foglalat a programmemória számára és adatgyűjtéshez , illetve 24 digitális be- és kimenet egyszerű és gyors számlálási és pozicionálási feladatokhoz.

A már beépített funkció mellett a CPU akár 10 bővítő- és speciális modullal is ellátható, további kiegészítő digitális és analóg I/O-kat, gyors számlálókat, kommunikációs portokat, egyszerű mozgásvezérlést és pozicionálást biztosítva ezzel.

Kompakt méreteinek, egyszerű bővíthetőségének, hálózatba csatlakoztatási lehetőségének és integrált nagy teljesítményű funkcióinak köszönhetően az L sorozat nemcsak különálló gépekhez, hanem nagyobb alkalmazások hálózatba szervezett állomásaihoz is felhasználható.

Adatgyűjtés

Az integrált adatgyűjtő funkció információk hibaelhárítási, teljesítményfelügyeleti és más célú gyűjtésére nyújt lehetőséget. Az egyszerűen kezelhető konfigurációs eszközzel az adatgyűjtési funkciók lépésről lépésre beállíthatók. A GX LogViewer program átlátható formába rendezi a begyűjtött adatokat.

USB és Ethernet alapkivitelben

közvetlenül használható a PLC telepítésének helyén. Az Ethernet portra közvetlenül csatlakoztathatók egyenes vagy fordított bekötésű LAN kábelek, és nincs szükség a PLC vagy a csatlakoztatott PC konfigurálására (a szabadalom függőben).

Jövőbe mutató programozói szoftver

A GX Works2 a PLC karbantartó- és programozószoftverek következő generációját képviseli, és kiválóan használható az L sorozathoz.

Moduláris L PLC sorozat

Adatok L02SCPU / L02SCPU-P
L02CPU / L02CPU-P
L06CPU / L06CPU-P
L26CPU-P / L26CPU-BT / L26CPU-PBT
Vezérlési mód A tárolt program ismételt futtatása
I/O vezérlés módja Automatikus frissítéssel (közvetlen hozzárendelés a közvetlenül frissülő be- és kimeneteken (DX/DY) keresztül lehetséges)
Programozási nyelv Funkció blokkos, létra diagram, MELSAP3 (SFC), MELSAP-L, strukturált szöveg (ST), struktúrált (IEC) létra
Műveleti sebesség L02SCPU(-P): 60ns
L02CPU(-P): 40 ns
9.5 ns
Program mérete 20 ezer lépés L06CPU(-P): 60 ezer lépés
L26CPU(-P,BT,PBT): 260 ezer lépés
Bővíthetőség kiegészítő modulokkal Max. 10 bővítő- és speciális modul (kiegészítő digitális és analóg I/O-k, gyors számláló, kommunikációs portok, hálózat, egyszerű mozgásvezérlés pozicionálás stb. számára)
Integrált I/O funkciók A CPU modulba beépített 16 bemenet és 8 kimenetek, amelyek funkciója lehet:
általános I/O, pozicionálás, gyors számláló, impulzusérzékelés, megszakítás bemenet
Adatgyűjtési funkció Nagy sebességű adatfeldolgozás, automatikus adatgyűjtési funkció, átlátható grafikus analízis, trigger-naplózási funkció
Integrált USB és Ethernet port 1 db USB port
1 db Ethernet port (kivéve L02SCPU(-P) típusok esetében az Ethernet port helyett RS232 port)
Integrált CC-Link kommunikációs port BT és PBT típusok: beépített CC-Link mester vagy local station funkcióval
Órafunkció Év hónap, dátum, óra, perc, másodperc és hét napjai (automatikus szökőév-felismerés)
I/O címek száma 1024 cím (X/Y0–X/Y3FF) 4096 cím (X/Y0–X/YFFF)
Megengedett környezeti hőmérséklet üzem közben 0–55 °C