MR-JE-A szervo programozás és CAM

2015. szeptember 24.

Néhány, – az MR-J4-A szervó családból már ismert – új funkcióval bővült az MR-JE-A termékcsalád.
A pozíció táblás és a program metódusú vezérlésen túl, a simple cam, a jeladó követés és mark detektálás funkcióval bővült a termékcsalád, melyekről az alábbiakban szeretnénk tájékoztatást nyújtani:

Pozíció táblás vezérlés

Könnyen beállítható pozíció adatok, szervó motor sebesség, gyorsítás és lassítás. Egy start jel után meghívható pozíció táblás vezérlés, akár 31 beállítható pozíció sorral!

point_table

Program vezérlés

Létrehozhatóak pozicionáló programok, a start jel után kiválasztható melyik pozicionáló programot szeretnénk meghívni. Ebben a vezérlési metódusban bonyolultabb vezérlés valósítható meg, mint a Pozíció táblásban. Maximum 16 program készíthető.

program_method

Simple Cam – Vezérlőtárcsás vezérlés

12 különböző fajta Cam adatot hozhatunk létre, melyek lehetnek – többek között – állandó sebességű, állandó gyorsulással,  torz trapéz, torzított szinusz, torz, állandó sebesség, trapéz, fordított trapéz….. Impulzus parancsos, vagy Pozíció táblás bemenetet tudunk adni a Simple Camnek. A bemeneti adatok ezután kerülnek kiadásra a szervo motorra a Cam adatokkal módosítva.

simple_cam

Jeladó követés

Ahogy a lenti ábra is mutatja, a szervo erősítő megkapja a jeladó kimeneti jelét és a simple cam (vezérlőtárcsás vezérlés) adataival kiegészítve (forgó kés átmérője, szalag hossza..) adja ki a szervo motornak a parancsot.  Ezt a kimenő jelet továbbítani lehet egy másik szervo erősítőre, mellyel így könnyen hozhatunk létre szinkron hajtást is.

enc_follow

Mark detektálás

A szervo motor aktuális pozíciójából és a bemeneti szenzorok alapján a szervo kiszámolja a kompenzációs értékeket és korrigálja a forgókés elmozdulását..

mark_detection

 • Meltrade Mitsubishi Electric Distributor

  Ewon ipari távelérés

  Robosztus enkóderekNSD group ABSOCODER

  FR robot katalógus

  Kövessen minket!

  Nézze meg videóinkat!