Mitsubishi - FR-E800 frekvenciaváltók

Az FR-E800 sorozató frekvenciaváltó a Mitsubishi Electric bevált váltakozó frekvenciájú szabályozási technológiájára épül, amely az évek alatt számos állandó, és váltakozó nyomatékú alkalmazásban bizonyította a megbízhatóságát. Az energiatakarékosságra és a költségek minimalizálására tervezett FR-E800 a minőséget, a teljesítményt és a prediktív karbantartás képességét egy többfunkciós frekvenciaváltóban egyesíti.

Legfontosabb előnyök:

  • Kompakt kialakítás: Helyet takaríthat meg a kompakt kialakításnak köszönhetően háromfázisú motorok vezérlésénél, 200V , 400V és akár 600V feszültségű egységeknél is.
  • Beépített biztonsági funkciók: A frekvenciaváltó az IEC 61508 szabványnak megfelelő 1-es és 2-es biztonságintegritási szinteket is támogatja. Továbbá az IEC 61800-5-2 szabvány támogatottságának köszönhetően az operátorok és felhasználók biztonsága is könnyen biztosítható, például az SLS (Safety Limited Speed) funkcionalitásnak köszönhetően.
  • Auto-tune aszinkron és PM motorokhoz: A frekvenciaváltó gyorsan és egyszerűen telepíthető és üzembe helyezhető időigényes hangolás és helyszíni támogatás nélkül.
  • RS-485 és két Ethernet port csatlakozás: Az FR-E800 inverter a nyílt kommunikációs hálózatok széles választékát támogatja, bővítőkártya nélkül is, az alapegységbe integrálva, többek között: Ethernet/IP, Modbus/TCP, PROFINET, Ethercat. A frekvenciaváltóhoz akár vezeték nélkül is csatlakozhatunk a rendszertől távol, a paraméterinek beállítása és monitorozás érdekében, biztosítva ezzel az operátorok biztonságát.
  • Beépített PLC funkció: Egy 2K Step programmemóriájú beépített PLC-nek köszönhetően csökkenthetjük a fejlesztési és beüzemelési időket, testre szabva és tökéletesítve rendszer működését a frekvenciaváltón belül.
  • Inverter-inverter kommunikáció: A frekvenciaváltó ki-, és bemeneteinek, valamint a beépített PLC-nek köszönhetően több egységet is láncba fűzhetünk, ezzel a rendszerünk kiterjedését növelve, és azt továbbra is az irányításunk alatt tartva.
  • Kiterjesztett környezeti specifikációk: Az FR-E800 -20° C és 60° C közötti környezeti hőmérsékleten üzemel, valamint a vezérlőkártya megfelelő bevonattal rendelkezik, hogy ellenálljon a zord környezeteknek.
  • Korrózióriasztási rendszer: Az FR-E800 a világ első olyan rendszere, amely a hidrogén-szulfid vagy más maró gázok által okozott károsodás jeleit azonosítani tudja. Az operátor értesítést kap, ha a termelési környezetet javítani kell, vagy ha a nem tervezett leállás lehetőségét kockáztatja.
  • Élettartam-diagnosztika funkció: A rendszer mesterséges intelligencia segítségével elemzi és meghatározza a kritikus elemek, például kondenzátorok, érintkezőrelék, hűtőventilátor és bekapcsolási áramkorlátozó ellenállások hátralévő élettartamát.

Beépített PLC

A beépítet PLC segítségével vezérlési feladatokat önállóan elláthat a frekvenciaváltó. Például: munkahengerek vezérlése, időzítések szenzorok hatására, enkóder bővítőkártya körasztal vagy szállítószalag pozícionálási feladatok elvégzése.

Pozícionálási üzemmód

Pozíció táblázatok segítségével körasztal vagy szállítószalag pozícionálási feladatai egyszerűen elvégezhetők.  A home-olás (nullapont keresés)  megvalósítható szenzor nélkül végállásra ütköztetéssel vagy érzékelő segítségével. Motor enkóder beköthető a frekvenciaváltóra opcionálisan csatlakoztatható enkóder kártyára.

Ha kérdése merül fel, keresse mérnökeinket! Kapcsolat…

FR-E800 katalógusok, leírások és konfigurációs segédanyagok

Választható terhelési osztály

A terhelés mértékétől függően kiválasztható, hogy a frekvenciaváltó milyen üzemmódban és milyen túlterhelhetséggel üzemeltethető. Ennek köszönhetően nagyobb teljesítményű motorok is csatlakoztathatók egy frekvenciváltóra, ha ismert a terhelés típusa. Például szivattyú vagy ventilátor hajtás esetén a terhelési viszonyok ismeretében választaható kisebb frekvenciaváltó.

ND = normal duty (normál terhelési viszonyok), LD = Light duty (könnyű terhelési viszonyok) oszlopban a csatlakoztatható motor névleges árama látható.

Típus táblázat

Standard I/O típusok

Ethernetes és Safety kommunikációs típusok

Beépített Safety funkciók összehasonlítása

Standard I/O változatok és Ethernetes változatok összehasonlítása