Mitsubishi - C70 CNC CPU biztonsági funkciók

Ha arról van szó, hogy az összes kulcsfontosságú automatizálási típust kell kombinálni egyetlen kompakt vezérlővel, akkor az iQ platform már most is a legjobb a világon. Az ilyen funkcionalitás eléréséhez kulcsfontosságú egy precíz CNC vezérlő kialakítása, amit a C70 CPU képes ellátni, a platformba alapvető tartozékként beintegrált vezérlő elemek egyikeként. Az átfogó többtengelyes vezérlési lehetőségen kívül, amely a CNC alkalmazásoknál széleskörűen alkalmazható, a C70 még megfelel a szerszámgépekkel kapcsolatos pillanatnyilag érvényben lévő és a jövőben bevezetendő biztonsági szabványoknak is. Jelen pillanatban a C70 megfelel az EN 954-1 szabvány 3. kategóriájának és tervben van a módosított EN ISO 13849-1:2008 szabványnak való megfelelés bevezetése.

A C70 CNC CPU kulcsfontosságú tulajdonságai:

  • Dedikált hardver a biztonsági bemenetek és kimentek (akár 60 biztonsági bemenet/36 biztonsági kimenet) a vészkikapcsolások, vészleállítások stb. számára.
  • A biztonsági bemenetek/kimenetek kettős figyelése a PLC CPU-val és a CNC CPU-val
  • Fordulatszám figyelő funkció, amellyel az üzemeltetés biztonságos sebességre kapcsolható, ha azt a munkagép állapota megköveteli

Diagram

Diagram

Diagram