Mitsubishi - MES interface IT

Mivel megtervezésekor egy vállalatokat összekötő interfész volt a cél, a MES Interface IT modul az ILS Technology LLC által kifejlesztett deviceWISE technológia segítségével képes áthidalni az üzemi és a magasabb szintű vállalati rendszerek között hagyományosan fennálló szakadékot, lehetővé téve a kétirányú adatátvitelt a termelési részleg és a vállalati IT rendszerek között.

Az összes felhasználói szoftver és az átjáró PC-k kiiktatásával, a MES Interface IT egy egyszerű megoldás az adatbázisokhoz való vezérlési szinten történő közvetlen hozzáféréskor, megkönnyítve az integrációt, lecsökkentve az általános költségeket és felszámolva a potenciális meghibásodási pontokat.

Az SAP megoldások és az ERP alkalmazások továbbfejlesztett vállalati termelés és áttekinthetőség lehetőségét ígérik. Mivel a magasabb szintű rendszerek és az üzemi részleg között az összeköttetés egyszerűen kialakítható, a gyártók számára az átfogóbb megoldások implementálása meg van könnyítve. A megnövelt általános összekapcsolhatóság és a termelési adatok esetében a valós idejű hozzáférés biztosítja azt a potenciált, amellyel sokkal produktívabb és hatékonyabb folyamatok valósíthatók meg.

A MES Interface IT modulon keresztül megvalósított SAP megoldás nyújtotta összeköttetéssel nincs szükség semmilyen köztes PC infrastruktúrára, amelynek az üzemi részlegben található vezérlők és az IT rendszerek közötti interfész szerepét kellene betöltenie. Ezzel leegyszerűsödnek az integrációs kérdések és a birtoklási költség is jelentősen lecsökken mivel a PC-k karbantartásával járó gondok elhagyhatók. A MES Interface IT modult egyszerűen be lehet szerelni egy Q sorozathoz tartozó vezérlő hátsó panelén lévő rekeszbe, amely mivel ipari környezetre tervezett megerősített szerkezetről van szó, immunis a PC-kre jellemző tipikus megbízhatósági problémákra. A magasabb szintű rendszerekkel lebonyolított adatforgalom egy nagysebességű Ethernet kapcsolaton keresztül történik.

Az SAP megoldások összekapcsolhatósága a legújabb láncszem a MES Interface IT modul által kínált bevált és sikeres csatlakoztatási választási lehetőségek láncolatában. További opcióként szerepel az SQL, a DB2 és az Oracle adatbázisokkal valamint néhány üzenetküldő szolgáltatóval való kapcsolatkialakítás lehetősége is.

A MES IT és a Q PLC család kapcsolódó brossúrái