Mitsubishi - PC és C CPU

Az információ technológia az elsődleges összekötő csatornává vált a termelő üzem és a menedzsment funkció közt. Nem csak a termelési adatok, tervek és minőségi információk; a karbantartás és a műveletek is aktiválhatók egyazon struktúrán keresztül.

Ipari erősségű IT

A System Q egyedi egy teljesen felszerelt Windows TM PC közvetlenül az ipari felépítésbe történő beágyazásában a vezérlési rendszer köztpontjába. A potenciális felhasználás és előnyök hatalmasak: a felhaszálók teljesen szabadon megírhatják vezérlésüket és közvetlenül működtethetik az I/O vezérlést.

Vagy használható beágyazott megfigyelési pontként, egy SCADA alkalmazás vagy a felhasználó által létrehozott VB alkalmazások futtatásával.

A ventilátor nélküli kialakítás koncepciójával, az egység a lehető legkevesebb mozgó alkatrészt tartalmazza, mert ezek gyakran a működési hibák lehetséges pontjai. Valójában, ez az alapelv kiterjed az opcionális szilikon merevlemezre is, amely egyáltalán nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, ideális ipari környezetté téve a Mitsibishi Electric System Q PC-t.

Ez a keretbe építhető PC megoldás mint önálló vezérlő vagy System Q CPU-val kombinálva használható egy multidiszciplináris automatizálási platform létrehozásához.

Egyszerű, mint az ábécé

Ha a System Q automatizálási platform A-ra a PLC CPU-kra és B-re a folyamatvezérlő CPU-kra osztható, akkor a C minden bizonnyal az ipari „C” vezérlő kell, hogy legyen. Ez a fejlett vezérlő szabványos C vagy C++ nyelveken programozható, közvetlen kinyitva az automatizálás világát a nem PLC alapon dolgozó mérnökök számára. Továbbá, a „C” programnyelv jól meghatározott struktúrált programozási koncepciójával és rugalmas szintaktikájával ideális nyelv sok folyamat vagy összetett matematikai alapú alkalmazás számára.

A Q06CCPU és Q12DCCPU modulok specifikus kialakításának eredményeként, ezek a készülékek a gyakran elromló elemek által okozott legtöbb meghibásodást képesek kiküszöbölni, ideértve a ventilátorok és merevlemezek elromlásából eredőket is. A Wind River népszerű VXWorks operációs rendszerével kombinálva, a Mitsubishi C vezérlőkben található nagyteljesítményű CPU-k ipari környezetekben kiválóan alkalmazhatók. Ezen felül, a 3S-Smart Software Solutions-nak köszönhetően a CoDeSys vezérlésfejlesztési rendszer programozhatósága is biztosítva van, ami a felhasználók számára kényelmes, objektumorientált környezetet nyújt.

Távmenedzsment

A System Q különböző megoldásokat kínál a távmenedzsment problémájára. Ezek függetlenül vagy multifunkcionális rendszerekkel kombinálva használhatók.

  • Hálózatba szervezés
    A System Q több, mint 50 kölönböző típusú hálózati és kommunikációs modult támogat, ideértve az Ethernetet, valamint a MELSECNET/H, FL-NET, Profibus/DP, CCLink, DeviceNET, AS-interface, Modbus TCP, Modbus RTU és GP-IB hálózatokat. A System Q automatizálási platformnak köszönhetően, a kommunikáció egyszerűen a szükséges modul kiválasztásával történik. A System Q automatizálási platformról történő kommunikáció egyszerűen a modul kiválasztásával történik, amelyre szüksége van.
  • Webszerver
    A QJ71WS96 egy erre a célra kialakított webszerver modul, amely közvetlenül illeszkedik a System Q csatlakozó paneljéhez. Ez egy helyi weboldalakat valamint Javascipt futtatási lehetőséget és 100MB Ethernet kommunikációt biztosít, ezzel téve minden eddiginél könnyebbé az információmegosztást.
  • Telemetria
    A Mitsubishi Electric két különböző modemes megoldást kínál: alap és intelligens. Mindkét típus háromsávos GSM vagy PSTN formátumban áll rendelkezésre és teljesen intuitív telepítőszoftverrel rendelkezik. Ezáltal a Haynes vezérlőkódokkal történő programozás a múlté.

MES interfész

A System Q QJ71MES96 modullal a felhasználók közvetlenül csatlakozhatnak a kereskedelmi adatbázis alkalmazásokhoz, mint amilyenek az Oracle, az MS SQL Server és az MS Access. A MES modul számos adatbázissal támogatja a kétirányú adatátvitelt és az eseményvezérelt kommunikáció csökkenti a hálózati terhelést. A MES modul használata csökkenti a rendszer összetettségét és költségét, szükségtelenné téve a hálózati átjárókat.

IPC panelek

Az információ technológia ipari személyi számítógépek (IPC-k) formájában is rendelkezésre áll a System Q automatizálási platform számára. Ezek az egységek ideális megoldást nyújtanak a PC elérési pontoknak közvetlenül a termelési környezetben történő elhelyezéséhez. A modellek közvetlenül vagy hálózaton keresztül csatlakoztathatók a System Q-hoz, biztosítva, hogy minden műveleti terület friss információkkal legyen ellátva közvetlenül a System Q-tól.

Termékskála – System Q PC és C vezérlő CPU áttekintés

A CPU típusa PC C vezérlő
Modell PPC-CPU852(MS)-512 Q06CCPU Q12DCCPU-V
Összes bemenet/kimenet 4096
Memória kapacitás A tárolókártyák használatával adatok és programok tárolhatók későbbi felhasználás céljából
Programmemória 512MB (főtároló) / 2MB (cache) 64MB (főtároló) / 128kB akkumulátorral táplált 128MB (főtároló) / 128kB akkumulátorral táplált
Multi CPU lehetőség
(Max. 4 CPU)
Igen – rendszerenként egy Igen