Mitsubishi - FR-A700 frekvenciaváltók

FR-A 700

Napjainkban a csúcsminőségű inverterek vásárlásakor a vásárlók legfontosabb szempontjai a hajtási teljesítmény és a funkcionalitás, a vezérlési és mûszaki funkciók, az integrálhatóság és a mechanikai felépítés. Az FR-A700-as sorozat ötvözi ezeket a jellemzőket, hogy maximális teljesítményt, gazdaságosságot és flexibilitást nyújthasson az üzemi és gépgyártási területen egyaránt. Az előző FR-A500 frekvenciaváltó sorozat továbbfejlesztéseként létrejött frekvenciaváltó sorozat ideálisan használható nehéz üzemű, komplex hajtási feladatokhoz, mint például kőtörők, daruk, emelőberendezések, magasraktári rendszerek, extrudálóberendezések vagy más sebesség, nyomaték vagy éppen pozíció szabályozást igénylő hajtásrendszerek.

Tekintse meg a kiváltó, újabb típust: FR-A800 bővebben…

Az FR-A700 sorozat jellemzői:

Jobb dinamikus viselkedés? Még jeladóval (enkóderrel) megvalósított visszacsatolás nélkül is, az FR-A700 folyamatosan kiszámítja a motor működési állapotának megfelelő optimális mágneses fluxust. Ez kivételesen sima futást, üzemi nyomatékokat és különösen indulási nyomatékokat tesz lehetõvé amelyek korábban csak egyenáramú vagy zárthurkú vektorhajtással voltak elérhetõk.

Nagyobb pontosság? Jeladóval megvalósított visszacsatolással üzemeltetve, az FR-A700 az egész vezérlési tartományban nagy pontosságú sebességtartásra (±0.01%-os pontosság) és különösen pontos nyomatékszabályozásra (±10%-os pontosság) képes.

Pontos pozicionálás – Az impulzussorozat-bemenet lehetővé teszi az FR-A700 pozicionáló megoldásként történő felhasználását.

Videó az FR-A700 frekvenciaváltó pozícionálási funkciójáról

PLC és technológiai funkciók? Az FR-A700 sorozat modelljei alapfelszereltségként egy programozható logikai vezérlõt tartalmaznak. Ez a PLC lehetõvé teszi az összes hajtási paraméter elérését és autonóm módon vezérlõ és megfigyelõ funkciók széles skáláját hajtja végre.

AutoTuning A beépített AutoTuning funkció kevesebb, mint egy perc alatt képes kiolvasni a csatlakoztatott motor összes jellemzõjét, még akkor is, ha az nem üzemel.

Hálózati képességek? Alapfelszereltségként, egy USB port, egy RS-485 port és Modbus RTU áll rendelkezésre. Egyéb csatlakoztatási lehetõségek elérhetõek a Profibus DP, CC-Link, CANopen, DeviceNet és a nagy sebességû SSCNET III mozgásvezérlési hálózat felületekhez, ami lehetõvé teszi az inverterek Mitsubishi Electric mozgásvezérlési hálózatokba történõ integrálását. A nagy sebességû mozgásvezérlési hálózat Plug & Play konfiguráció, a kommunikációs paraméterek manuális beállítása nem szükséges.

Öndiagnosztika az üzembiztos működéshez? A modern diagnosztikai és szerviz funkciók védelmet nyújtanak a meghibásodások ellen. Az öndiagnosztikai rendszer aktívan figyeli az összes kopó alkatrészt és idõben emlékeztet, mielõtt meghibásodás történhetne. Az átfogó védelem és túlterhelés funkciók problémamentes üzemet biztosítanak a rendszer maximális rendelkezésre állása és megbizhatósága érdekében.

10 éves tervezett élettartam? A mûszaki fejlesztések és az új alkatrészek, ideértve a csúcsminõségû kondenzátorokat, robusztus hûtõventilátorokat és kétrétegû védõlakkot, biztosítják ezeknek az invertereknek a kivételesen hosszú élettartamát.

Felhasználóbarát üzemeltetés? Az inverterek egy személyi számítógéppel konfigurálhatók és üzemeltethetõk szabványos USB porton keresztül. Az új FR Configurator konfigurációs szoftver hatékony funkciókat, például grafikus gépelemzést és egy automatikus konverziós eszközt tartalmaz, a legutolsó technológiára történõ átállást egy könnyû és egyszerû mûveletté téve.

Négyfajta túlterhelési mód? Az FR-A700 négy túlterhelési tartományban elérhetõ, könnyûvé téve a megfelelõ modellek egyedi alkalmazásokhoz igazodó kiválasztását.

És… A sok hatékony funkció mellett, az FR-A700 sorozat az olyan szabványoknak is megfelel, mint a CE, UL és cUL, így egész Európában korlátozások nélkül forgalmazható, alapfelszereltségként egy EMC szûrõt (EN55011A) és egy fékchoppert (<30kW) tartalmaz. A sorozat a GOST R minősítéssel is rendelkezik az orosz piacra történõ exportáláshoz és megfelel az ISO 9001 minõségi szabványnak és az ISO 14001 környezetnek.

Műszaki adatok, teljesítmény tartományok

SLD (super light duty) LD (light duty)
Típus Névleges áram
[A]
Névleges motorteljesítmény
[kW]
Névleges áram
[A]
Névleges motorteljesítmény
[kW]
Sz x Ma x Mé
(mm)
FR-A740-00023-EC

FR-A740-12120-EC
2.3

1212
0.75

630
2.1

1094
0.75

560
150 × 260 × 140

995 × 1580 × 440
ND (normal duty) HD (heavy duty)
Típus Névleges áram
[A]
Névleges motorteljesítmény
[kW]
Névleges áram
[A]
Névleges motorteljesítmény
[kW]
Sz x Ma x Mé
(mm)
FR-A740-00023-EC

FR-A740-12120-EC
1.5

962
0.4

500
0.8

866
0.25

450
150 × 260 × 140

995 × 1580 × 440
  • Certificates ISO 14001 és ISO 9001
  • Certificate TüV Rheinland
  • Certificate CE
  • Certificate UL
  • Certificate CUL
  • Certificate DNV
  • Certificate GOST

FR-A700 katalógusok és leírások az arhívumban

Archívum…