Mitsubishi - HG servo motor

Az MR-J4 erősítőcsalád megjelenésével új motorokat is köszönthetünk a Mitsubishi Electric servo termékpalettáján. A lentebb lévő technikai tulajdonságok áttanulmányozása után magunk is meggyőződhetünk róla, hogy nem mindennapi fejlesztéseket hajtottak vége a Japán mérnökök. Már a J3 család motorjai is híresek kompakt mérteikről, melyeket most  még tovább csökkentettek a tekercselési eljárás és a mágnesek továbbfejlesztésével. A pontosságra sem lehet panasz a HG széria motorjainál, hisz tovább növelték a beépített abszolút enkóder felbontását 22bit-re.

Fejlesztések

 

Méretcsökkentés

Az MR-J3 család motorjaihoz képest 10%-al csökkent a motorok hossza, köszönhetően a felhasznált anyagoknak és a speciális “kifordított” tekercselési eljárásnak, miközben a felfogatási profil a kompatibilitás jegyében változatlan maradt.

Pontosság növelés

Az MR-J4 család motorja 22bit-es, abszolút enkóderrel vannak szerelve, vagyis egy tengelykörülfordulás alatt 4,194,304 pozíciót detektál.

 Példa: Ha a motor tengelyén egy 63,69mm átmérőjű (20cm kerületű) fogasszíjtárcsa van, akkor a hajtott szíj beállási pontossága 0,047μm! (0,000047mm. A hajszál vastagsága ~0,2mm!)

Termékskála

A HG családban jelenleg négy standard motor szerepel.  A motorokat a leendő alkalmazás típusától függően tudjuk kiválasztani a maximális sebességük és tehetetlenségi arányuk alapján.

Leírások