Mitsubishi - GT Works3

A GT Works3 szoftvercsomag HMI felületek programozására, képernyőrajzolásra és karbantartásra alkalmas komplett program. A részletes és tetszetős alkalmazások létrehozásához szükséges munka megkönnyítése érdekében a szoftvercsomag a könnyed használatra, a funkcionalitás feláldozása nélkül az egyszerűsítésre, valamint a tervezéskor és a képernyői grafikákra vonatkozólag az eleganciára épül.

GT Designer3

A GT Works3 szoftvercsomag fő komponense a GT Designer 3. A GT Designer3 kijelző programozó szofver segítségével készíthetők el a képernyőképek. A szoftver hierarchikusan rendszerezi a projektben levő objektumokat, ezért a projekt minden egyes elemének ismerni lehet a pontosan meghatározott helyét. Ennek köszönhetően bármilyen képi elem, alkotórész a későbbiekben egyszerűen megtalálható. Mivel az objektumok három tágabb logikai kategória egyikébe kerülnek, a felhasználó ösztönösen tudhatja, hogy kereséskor melyikben kell kutatnia. Az új képernyők vagy megjegyzések ráadásul most már közvetlenül is létrehozhatók a hierarchiában lévő elemekből a „New” tételre történő dupla kattintással.

Felhasználóbarát segítség

Az egér mutatójával az ikonok fölé kerülve most már részletes segédsúgó szövegek bukkannak elő. A képernyők tervezésének még hatékonyabbá tételéhez a felhasználó eszköztára ezentúl megjegyzi a legutolsó alkalommal használt funkciót. Az egyszerű azonosítás érdekében, az ikonok túlnyomó többségében élénk színek találhatók.

Könyvtárba rendezett képernyőelemek

A könyvtár hierarchiája átszervezésen és újraválogatáson esett át annak érdekében, hogy a felhasználók képesek legyenek gyorsabban megtalálni az általuk használni kívánt elemeket. A külalak vagy a funkció alapján a tételek most már például egy közvetlen ugrással is elérhetők. A szoftverbe olyan opció is be van építve, amely lehetővé teszi a legutóbb használt elemeknek egy előzménylistából történő kiválasztását.

Párbeszédablakok

A rendszer beállítása és üzemeltetése a könnyen azonosítható fülek hozzáadásával egyszerűbbé vált. A már konfigurált paramétereket tartalmazó fülek mellett egy csillag jelenik meg ilyen módon adva tudtára a tervező személynek azt, hogy az objektumok beállításai módosítva lettek. A be/ki kapcsolók és képek tartományokba rendezhetők és a beállítások végzése közben egyikről a másikra haladva ellenőrizhetők.

Szimulációs funkció

Egy PC segítségével a tervező könnyen meggyőződhet arról, hogy a létrehozott GOT projektek megfelelően működnek-e tényleges GOT vagy PLC hardver jelenléte nélkül is. A szimulátor segítségével leellenőrizhető a rendszer riasztásainak helyes működése, a képernyőátmenetek korrektsége valamint a tervezőnek módjában áll megfigyelni az eszközöket is. (A GT10 készülék kivételt ez alól.)

Operációs rendszer automatikus kiválasztása

Mivel minden egyedi képernyőadat esetében különböző GOT operációs rendszert kell alkalmazni, a projekteknek a készülékbe történő átvitelekor a képernyőtervező szoftver automatikusan a megfelelő operációs rendszert fogja kiválasztani és feltölteni a GOT-ba.

Igényre szabott alapértelmezett beállítások

A tervező időt takaríthat meg azzal, ha személyre szabott alapértelmezett formákat és objektumokat hoz létre. A leggyakrabban használt beállításoknak alapértelmezettekké emelésével elkerülhető az, hogy minden egyes objektum felett ugyanazokat a módosításokat kelljen ismételten elvégezni.

Objektumok hozzáadása a kedvencekhez

Ajánlatos egy kedvenc alkatrészeket tartalmazó gyűjtemény létrehozása is annak érdekében, hogy a tervezőnek ne keljen minden egyes esetben az alapértelmezett konfigurációból kiindulnia. A kedvencek eszköztárában megtalálható objektumok gyorsan kiválaszthatók és elhelyezhetők. Egy tételnek a kedvencek listájába történő hozzáadásához egyszerűen rá kell kattintani a „Library” mappában található „My favorites” alatt a „register” gombra.

GT Works3 katalógusok, leírások

GT Works3 oktatási segédanyagok

 • Meltrade Mitsubishi Electric Distributor

  Ewon ipari távelérés

  Robosztus enkóderekNSD group ABSOCODER

  FR robot katalógus

  Kövessen minket!

  Nézze meg videóinkat!