Mitsubishi - Navigator

Munkaterület felosztása

A munkaterület felosztásának eredményeként egyszerre több PLC, mozgásvezérlő és GOT projekt kezelhető központosított formában. Ezzel a tervező képes kezelhető egységekbe – például üzem, termelővonal vagy cella – csoportosítani az aktuális projekteket.

Projektmenedzsment grafikus formában

A grafikus interfész megkönnyíti a programszerkesztést, a paraméterek beállítását és a kötegelt adatletöltést mivel azok intuitív módon fellelhetők és elvégezhetők. A paraméterezés közben előforduló hibák ezen kívül a minimumra csökkennek mivel a rendszer azonnal láthatóvá válik a képernyőn.

Rendszerkonfigurációs ábra

Az egyszerű drag and drop műveletek segítségével létrehozható egy komplett rendszert felölelő hálózati térkép valamint több egységnek egyszerre történő konfigurálásával kijelölhető és konfigurálható minden egyes hardverelem. A kialakított rendszer működőképessége a beépített rendszertesztek segítségével leellenőrizhető; kipróbálható például a tápellátás kapacitása.

Címkék programozása

A MELSOFT Navigator egy közös címkeadatbázissal rendelkezik, amely az összes támogatott platform által küldhető adatokon keresztül automatikusan frissül. Felépítéséből adódóan a rendszer felülről lefelé (top-down) tervezhető, párhuzamosan fejleszthető valamint biztosítva van a komponensek egymáshoz idomuló kommunikációja is. A programfejlesztés során a munka drasztikus mértékben lecsökkenthető és a produktivitás is feljavítható a kommunikációs részletkérdésekre történő figyelés helyett az alkalmazásra és nem a manuális címkézésre történő összpontosítással valamint elkerülhető az, hogy egy paramétermódosítást követően minden eszköz számára egyenként kelljen kiosztani az elvégzendő feladatot.

Kötegelt paraméterezés

A mérnöki ráfordítási idő nagymértékben lecsökkenthető azzal, hogy a MELSOFT Navigator minden egyes projekt grafikus rendszerkonfigurációs ábrája alapján képes a paraméterekkel kapcsolatos beállítások automatikus generálására. Csupán egyetlen parancsot kell kiadni, és a szoftver a felhasználó helyett elvégzi a hálózatok, I/O hozzárendelések és többprocesszoros rendszerek paramétereinek beállítását, nem hagyva teret az esetleges hibáknak és értékes időt takarítva meg ezzel.

Integrált fejlesztőkörnyezet

A Navigator szükségtelenné teszi azt, hogy a programozónak ugrások segítségével kelljen felkutatnia a mozgásvezérlő programokat, mivel az egér jobb gombjával csupán rá kell kattintania a PLC programban található mozgásvezérlő parancsra majd a megjelenő menüből ki kell választania a „jump” parancsot, aminek eredményeként automatikusan megnyílik a keresett program.

Mozgásvezérlő rendszerek támogatása

A többprocesszoros rendszerek tervezése – amelyek magukba foglalják a mozgásokat vezérlő rendszereket is – a munkaterület rendelkezésre álló sablonjai segítségével egyszerűen megkezdhető. A sablonok esetében valójában előre konfigurált paraméterekről és címkékről van szó, amelyek egy új rendszer kifejlesztésének meggyorsítása érdekében kiválóan hasznosíthatók.

Kötegelt adatletöltés

A kötegelt adatletöltés funkció a PLC CPU és a mozgásvezérlő CPU összes programjának és paraméterének valamint a GOT projektadatainak letöltésére használható fel és egyetlen egyszerű művelettel elvégezhető.