Mitsubishi - FR-E700SC frekvenciaváltók

FR-E700

A Mitsubishi FR-E700 frekvenciaváltók nem csupán teljesítményükkel, és egyszerű felhasználhatóságukkal, hanem még kompaktabb kivitelükkel és egyszerűbb telepíthetőségükkel múlják felül elődjeiket.

Az olyan továbbfejlesztett funkciók és tulajdonságok, mint az integrált USB port, a kijelzővel ellátott integrált vezérlőtárcsa, a teljesítmény optimálisabb kihasználása alacsony fordulatszám- tartományokban, továbbá a 700-as sorozathoz használható sokféle opcionális kártya hatékony és univerzális készülékké teszik az FR-E700-at számos felhasználási területen, pl. textilipari gépekben, ajtó- és kapumozgató berendezéseken, valamint anyagmozgató rendszerekben.

Figyelmébe ajánljuk az újabb FR-E800 sorozatot!

FR-E700 katalógusok és leírások

Megtalálja az arhívumban az A.4.2. könyvtárban: Katalógusok és leírások

Intelligens funkciók minden alkalmazáshoz

 • Érzékelő nélküli vektorszabályozás
 • Egyedi motorbeállítás
 • 200 %-ra növelt túlterhelhetõség
 • Nyomaték-korlátozás
 • Külső fék
 • Integrált kezelõegység
 • Nagy teljesítményû szoftver
 • USB port
 • Meghibásodással szembeni biztonság önteszt funkcióval

Nagy érzékenységű technika

A személybiztonság és a gépek biztonsága érdekében az FR-E700 innovatív funkcióinak köszönhetõen kimagasló érzékenységgel képes reagálni számos külsõ eseményre.

 • Szabályozott leállás rövid idejű áramkimaradás esetén
 • Automatikus felfutás áramkimaradás után

Biztonsági nyomaték-kikapcsolás (Safe Torque Off, STO) funkció az EN 61800-5-2 szabvány szerint.

Az STO mozaikszó az angol „Safe Torque Off”, azaz biztonsági nyomaték-kikapcsolás kifejezést takarja. A funkció amotor tápellátásátmegszakítva meggátolja amotor véletlen újraindulását, a csatlakoztatott motor pedig kifutás után nyugalmi állapotba kerül. Az integrált biztonsági funkció a hagyományos biztonsági technológiákhoz képest kisebb anyag- és karbantartási költséget jelent, nagyobb rendelkezésre állást szavatol, továbbá növeli az élettartamot.

Jövőbe mutató befektetés

Hosszú élettartam – A Mitsubishi Electric frekvenciaváltói hosszú élettartamunkról ismertek. Az FR-E700 típust is több mint 10 éves élettartamra tervezték. Ezt egyéb megoldások mellett a nagy teljesítményû, hõálló kondenzátorok, valamint a zárt csapágyazású, speciális kenõanyaggal mûködõ hûtõventilátorok szavatolják. A ventilátor keltette légáram kizárólag a hûtõtönköt és nem az elektromos alkatrészeket éri, ennek köszönhetõen nem rakódhat por vagy szennyezõdés a berendezés alkatrészeire.

Az egyszeres vagy kétszeres lakkozású áramköri lapok a lehetõ legnagyobb mértékben védettek az agresszív környezeti hatásokkal szemben, így várható élettartamuk valóban magas.

Gyors szervizelhetõség – A ventilátorok kompakt egységek, tisztítás vagy meghibásodás esetén kevesebb, mint 10 másodperc alatt kicserélhetõk. A teljes frekvenciaváltó cseréje is egyszerûen elvégezhetõ: mivel a kapocsléc kivehetõ, nincs szükség semmilyen kábelezési munkára.

Flexibilis koncepció

Kompakt beszerelési lehetõség – A korábbi berendezések beszerelési felülete nem változott, az FR-E700 egységek viszont már közvetlenül egymás mellé szerelhetõk. A hõelvezetés tovább tökéletesedett, mivel a hûtõtönkök a kapcsolószekrényen kívülre helyezhetõk.

Nagyfokú csatlakoztathatóság – Az FR-E700 egység RTU Modbus-hoz, és olyan hálózatokhoz csatlakoztatható, mint a Profibus/DP, CC-Link, DeviceNet és a LonWorks.