Mitsubishi - FR-F700 frekvenciaváltók


Napjaink új épületgépészeti megoldásai számos követleményt támasztanak az alkalmazott hajtásrendszerekkel szemben. Egyre több tervező keres nyílt, rugalmas és teljesen skálázható hajtásokat. További követelmények a felhasználóbarát működés, hálózati támogatás és a maximális megbízhatóság – különösen a fűtő, ventilátor és légkondícionáló (HVAC) alkalmazások esetében. Fontos szempont továbbá, hogy a hajtás alkalmazása gazdaságos legyen, a minimális működési költségeket maximális energiamegtakarítással kombinálja.

Az FR-F700 frekvenciaváltó sorozat modern és intelligens hajtás megoldás, mely könnyedén beépíthető modern vízkezelési és épület-automatizálási rendszerekbe. Az FR-F700 sorozatú frekvenciaváltók ideális megoldást kínálnak szivattyús és ventilátoros, illetve könnyű üzemű alkalmazásokhoz. Az IP00 és IP20 kivitelű frekvenciaváltók 55kW teljesítményig IP54-es kivitelben is kaphatók (FR-F 746 sorozat).

FR-F700 kiváltó típusa az FR-F800 sorozat!

A KIVÁLTÓ újabb típusról itt tájékozódhat: FR-F800 frekvenciaváltókról bővebben…

Kérjen ajánlatot az Ön számára legoptimálisabb megoldásra! Kapcsolatfelvétel: kapcsolat menüpont

Beépített PLC

A piaci igényeket felmérve a Japán mérnökök az új generációs F700 frekvenciaváltókba beépítettek egy teljes értékű PLC-t is. Így számos esetben megspórolható egy-egy vezérlő integrálása a rendszerbe, ezzel csökkentve a bekerülési költségeket és megtérülési időt. A PLC hozzáfér az inverter összes ki- és bemenetéhez, legyen az analóg vagy digitális, így az elérhető funkcióknak csak a képzelet szabhat határt.

  • 4k step program memória
  • 32bit-es utasítások, műveletek támogatása
  • Testre szabható kijelző és ASCI kódkonverzió. (hibaüzenet, paraméter név stb.)
  • Saját hibaüzenet és monitor érték generálása
  • Jelszóval védhető PLC
  • Alapkiépítés: 12 digitális bemenet, 2 váltóérintkezős digitális relé kimenet, 5 tranzisztoros kimenet, 3 analóg bemenet, 2 analóg kimenet
    Az I/O szám bővítőkártyával még bővíthető!

Akár 4 motor felváltott kezelése

Az FR-F700 frekvenciaváltó sorozat különleges tulajdonsága, hogy egyetlen frekvenciaváltó akár 4 motor felváltott vezérlését is meg tudja valósítani néhány kiegészítő mágneskapcsoló segítségével, további járulékos vezérlő eszközök nélkül. Ez a megoldás hatékony megoldás olyan alkalmazásokhoz, ahol egy nyomócsőre dolgozik több motor. A motorokat a frekvenciaváltó felváltva tudja kezelni, így a PID szabályozásnak megfelelő teljesítményen működteti a motorokat, illetve közvetlenül kapcsolja a hálózatra. A képre kattintva láthat egy lehetséges megvalósítási módot.

Demonstráció egy frekvenciaváltóval és 2 motorral

Az alábbi videón a 2 motoros hajtás demonstrációja látható. A PID alapjelet és ellenőrzőjelet jelen esetben kézzel adjuk meg.

Előtöltés funkció (pre-charge)

A vízkezelési funkciók közül kiemelendő, hogy a Mitsubishi F700 frekvenciaváltók frissített verziói előtöltés (Pre-Charge) funkcióval is rendelkeznek. Nyomott vizes rendszerek szivattyúinak leállás utáni újraindulásakor jelentős mechanikai és áramlástani problámákat okoz a rendszerben hírtelen megnövő szállított mennyiség. A Pre-Charge funció megszűnteti a víz nyomáslökése okozta “kalapács” hatást. Folyamatosan előtölti a csővezetéket, így csökkentve a zajt és vibrációt, melyek roncsolják a hálózatot, ezzel növelve a rendszer élettartamát.

Tűzvédelmi üzemmód (fire-overdrive)

Mitsubishi_FR-F700_Fire-Fighter_és_PLCEz a funkció lehetővé teszi a frekvenciaváltó tűzjelző hálózatba integrálását.

Használatával jelzés érkezésekor a normál működést fölülírva, az inverter a külső hibajeleket és a saját védelmét is figyelmen kívül hagyva hajtja a motort, akár egész a végsőkig. Ezzel vészhelyzetben is működtetve azokat a szivattyús illetve ventilátoros berendezéseket melyek életünket óvják.

FR-FSU – állvány FR-F740 frekvenciaváltóhoz

A kapcsolószekrényen kívül, szabadon elhelyezett frekvenciaváltók védelmére a Mitsubishi Electric új megoldást javasol. A tartós FR-FSU rögzítõállvány IP20-as védettséget biztosít. Az egységek elõkonfigurálva kerülnek szállításra, és a frekvenciaváltó mellett DC tekercsek vagy EMC szûrõ elhelyezésére. Az FR-F740 típusú frekvenciaváltók eltérõ teljesítményeihez igazodva az FSU-k különbözõ méretekben érhetõk el. A rögzítõállványt teljes telepítési készlettel, csavarokkal, kábelekkel és sorozatkapcsokkal, szállítjuk.

Specifikációk

FR-F 740 FR-F 746
Teljesítmény 0.75 – 630kW 0.75 – 55kW
Védettség IP20/IP00 IP54
Táplálás 3-fázis
380-500V
Kimeneti frekvencia 0.5-400Hz
EMC szűrő Ipari környezethez beépített szűrő,
a lakókörnyezethez illeszkedő változat opcionális

Katalógusok és leírások az archívumban

Archívum…

Mitsubishi FR-F700 frekvenciaváltók