Mitsubishi - MR-J4 szervo

A Mitsubishi Electric MELSERVO MR-J4 sorozatú szervoerősítői és a hozzájuk tartozó pozicionáló egységek, mozgásvezérlő modulok és csúcsminőségű mozgásvezérlő rendszerek lehetővé teszik a gépgyártók és az ügyfelek számára a gyártás biztonságának növelését és a termelékenység fokozását.

Az MR-J4 erősítőcsaládot a holnap automatizálási követelményeire tervezték. A Mitsubishi Electric számos innovatív és felhasználóbarát funkciót épített be a mechanikus és elektronikus rendszerek időt rabló és bonyolult összehangolásának leegyszerűsítésének érdekében.

A standard tartozékként felszerelt abszolútértékkódoló felbontása 22 bit. Ez fordulatonként több mint 4 millió impulzusnak felel meg. Az eredmény kiváló, egyenletes karakterisztika, maximális pozicionálási pontosság és feldolgozási sebesség, amelyek több mint elegendőek a modern, csúcsminőségű gépek teljesítményével szemben támasztott követelmények kielégítéséhez.

Legfontosabb jellemzők :

  • Egy-, két- és háromtengelyes erősítők a gazdaságosság, energiahatékonyság és a kisebb helyigény érdekében
  • Forgó motorok, lineáris motorok és közvetlen hajtású motorok működtetése egyetlen egységgel
  • Biztonság mindenkor – STO (Biztonsági nyomatékkikapcsolás) és SS1 (Biztonságos leállítás 1) az EN 61800-5-2 szabványnak megfelelően. SS2/SOS/SLS/SBC és SSM opciók is rendelkezésre állnak

Rugalmas motorválasztás

A funkcionalitás és rugalmasság másik kiemelkedő jellemzője, hogy az MR-J4 erősítőhöz különböző motorok csatlakoztathatók. A szervoerősítő kényelmesen és könnyen használható forgó, lineáris illetve közvetlen hajtású motorokkal is.

Felhasználóbarát szoftver

Az MR Configurator2 programozóeszköz kényelmes üzembe helyezést és diagnosztikát tesz lehetővé. A kalibrálás, monitorozás, diagnosztika, paraméterek olvasása és írása illetve a tesztelés könnyen elvégezhető egy standard PC-n. Az MR Configurator2 stabil gépi rendszert, optimális vezérlést és rövid beállítási időket biztosít. A számos automatikus beállítási segédeszköznek köszönhetően kevésbé gyakorlott felhasználók is gyorsan, pontosan beállíthatják az MR-J4 szervorendszert.

Katalógusok és leírások

Termékskála

MR-J4-A/B szervoerősítő* 10
0,1 kW
20
0,2 kW
40
0,4 kW
60
0,6 kW
70
0,75 kW
100
1 kW
200
2 kW
350
3,5 kW
500
5 kW
700
7 kW
Energiaellátás 1~ 200 – 240 V AC, 1~/3~ 200 – 240 V AC (~720 W), 3~ 200 – 240 V AC (1 kW~7 kW)
Vezérlőfunkciók Pozicionálás/Fordulatszám/Nyomaték
Vezérlőcsatlakozók A típus: Analóg/Impulzussorozat/9 digitális bemenet/6 digitális kimenet
B típus: SSCNETIII/H/3 digitális bemenet, 3 digitális kimenet
Interfészek USB, RS485, RS422
Védelmi funkciók Túláram miatti kikapcsolás, visszatáplálási túlfeszültség miatti kikapcsolás, túlterhelés miatti kikapcsolás (elektronikus hővédelem), szervomotor túlmelegedésvédelem, jeladó hibavédelem, visszatáplálási hibavédelem, feszültséghiány/hirtelen tápfeszültség-kimaradás elleni védelem, túllépési hiba elleni védelem
Védettség Önhűtő IP00, motor: IP65/IP67
Környezeti hőmérséklet Üzem: 0–55 °C (nincs fagyás); Tárolás: -20–65 °C (nincs fagyás)
Megengedett páratartalom Üzem, tárolás: 90 % max. relatív páratartalom (nincs kicsapódás)
Egyebek Magasság: 1000 m vagy kisebb a tengerszint felett; Rezgési gyorsulás: max. 5,9 m/s² (0,6 g)

* Két- és háromtengelyes erősítők is rendelkezésre állnak

 

3D nagysebességű szervo demo

Adaptív rezgéscsillapítás demo