Mitsubishi - Q170MCPU

Teljesen integrált

A Q170M mozgásvezérlővel komplett automatizálási megoldások alakíthatók ki, egyetlen kompakt eszköz felhasználásával. A készülék legfőbb ereje abban rejlik, hogy egyetlen SSCNET kapcsolaton keresztül 16 tengely vezérelésére képes. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azonban azt sem, hogy nem csupán egy egyszerű mozgásvezérlőről van szó, hanem egy olyan berendezésről, amely egy komplett PLC által nyújtotta lehetőségekkel is rendelkezik. Ebből kifolyólag a Q170M igen széleskörűen felhasználható, mint például a bonyolultabb csomagológépeknél valamint a címkéző és anyagmozgató alkalmazásoknál.

Termelékenység

Egy olyan integrált vezérlő használatával, amely a mozgásvezérlő feladatokat és a PLC-vezérlést is képes ellátni, a munkagépek üzemeltetése is általánosan feljavul. A Q170M egy olyan nagyfrekvenciás processzor segítségével biztosítja a gyors termelést, amely akár négyszer gyorsabb parancsvégrehajtásra képes a korábbi Mitsubishi modellekben lévőktől.
Ebből következik tehát az, hogy pusztán a vezérlő kiváltásával a gépek a már kialakított mechanikai felépítéssel és a már beépített szervókkal is nagyobb termelékenységre képesek.

Csatlakoztathatóság

A beépített SSCNET csatlakoztatási lehetőséggel egyszerű és költséghatékony kommunikáció alakítható ki a szervoerősítőkkel. A Q170M használata azonban egész sor más csatlakoztatási előnnyel is jár.

Alkalmazkodóképesség

A mozgásvezérlő rendszerek legtöbbje kifinomult tengelyvezérlési funkciókkal rendelkezik. A Q170M azonban, mivel több mint 100 különböző System Q I/O modullal kompatibilis, ezen felül még sokrétű PLC-s alkalmazási lehetőségeket is kínál.

Legfontosabb jellemzők

  • Akár 16 tengely vezérelhető és PLC vezérlés alakítható ki egyetlen, önálló működésre képes kompakt egységgel
  • Egyszerűen további System Q I/O modulokkal bővíthető
  • 100 W és 55 kW közötti teljesítményű motorok vezérlésére alkalmas
  • Zavarvédett optikai szálas erősítőn keresztül megvalósított vezérlés