Mitsubishi - Frekvenciaváltók

Frekvenciaváltók

A Mitsubishi Electric több mint 30 éves frekvenciaváltó gyártói tapasztalatával élenjáró műszaki megoldásokat kínál a frekvenciaváltós hajtások területén. A Mitsubishi frekvenciaváltókat a beépített 64-bites RISC processzorok, a továbbfejlesztett szoftverek és a legkorszerűbb teljesítményelektronika egyszerre teszi hatékonnyá és egyszerűen alkalmazhatóvá.

Mitsubishi frekvenciaváltókból már több mint 14 millió darabot üzemeltek be világszerte. Hazánkban is népszerűek a japán gyártó frekvenciaváltói, hiszen megbízható, könnyen kezelhető eszközökről van szó.

Kérjen ajánlatot az Ön számára legoptimálisabb megoldásra!

Kapcsolatfelvétel: kapcsolat menüpont

Mitsubishi frekvenciaváltók

A Mitsubishi frekvenciaváltókról elmondható, hogy valóban energiatakarékos egységek, mert maximális hajtóerő-hasznosításra képesek minimális energiafogyasztás mellett. A különböző mágneses fluxus vektor szabályozási funkcióknak köszönhetően a Mitsubishi frekvenciaváltók a csatlakoztatott motorokban pontosan a feladatuk ellátásához szükséges gerjesztést hozzák létre. Például egy szivattyús hajtás esetén önmagában frekvenciaváltó alkalmazása is energiamegtakarítást eredményezhet, de a Mitsubishi frekvenciaváltói ezen felül további energiamegtakarításra adnak lehetőséget a Mitsubishi Electric korszerű OEC (optimális gerjesztés szabályozás / Optimium Excitation Control, ) technológiájának köszönhetően. A hagyományos hálózati üzemeltetéssel összehasonlítva Mitsubishi frekvenciaváltó alkalmazásával akár 60%-os energiamegtakarítás is megvalósítható, ilyen módon minimalizálva a rendszerek üzemeltetési költségeit.

Energia-visszatápláló Mitsubishi frekvenciaváltók

Az FR-A741 egységekben lévő energia-visszatápláló fékrendszerrel a készülék messze túlhaladja a hagyományos frekvenciaváltók hatékonyságát, jelentős potenciálokra adva lehetőséget ezzel az energiamegtakarítás terén. Különösen jól használhatók a gyakran ismétlődő, periodikus gyorsításokat illetve lassításokat igénylő feladatoknál valamint az összes olyan rendszernél, amely normális esetben fékellenállást is tartalmaz. Kiemelendő, hogy egy átlagos fékellenállásos rendszerrel ellentétben a fékezési energia ennél a frekvenciaváltónál 100% is lehet, így hosszabb idejű és nagyobb energiájú fékezésre is energiatakarékos megoldást jelent. A beépített AC fojtótekercsnek, valamint a külső fékegység elhagyásának köszönhetően a vezetékezés is egyszerűbb. A leadott teljesítménytől függően, ezeknek a frekvenciaváltóknak az üzemeltetésekor a hagyományos megoldásokkal összehasonlítva akár 60%-kal kevesebb főáramköri vezetékre van szükség, továbbá a jobb helykihasználtság elérheti akár a 40%-ot is.

Termékskála

Az FR-700 frekvenciaváltó sorozat igen széles teljesítményskálát ölel fel, a kisméretű 100 W-os egységektől kezdve egész a 630 kW-os egységekig. A termékcsaládok között megtalálható az egyszerűbb alkalmazásokhoz alkalmas FR-D700 sorozat, a középteljesítményű FR-E700 sorozat és a nagyteljesítményű FR-A700 sorozat. A termékskálát az FR-F740 sorozat egészíti ki, amelyet az épületgépészeti rendszerek szivattyúinak és ventilátorainak különleges szükségleteihez optimalizáltak.

Mindegyik frekvenciaváltó könnyen kezelhető, beállítható és optimalizált vezérlési és adatkezelési lehetőségeket is tartalmaz. A beépített kezelőpanelek, a gyors-kiválasztós digitális kijelző és a másolási funkcióval rendelkező, többnyelvűséget támogató vezérlőpanel azonnal értelmezhető információkat tud adni a hajtások aktuális állapotáról és jól érthető hibaüzeneteket képes megjeleníteni.

A hálózatba kapcsolt rendszerek igen egyszerűen konfigurálhatók a standard nyílt hálózatú buszrendszerek (Profibus/DP, DeviceNet, CC-Link, CANopen és LonWorks) támogatottságának köszönhetően. A soros RS-422 és RS-485 interfészek valamint az opcionális USB port segítségével akár 32 állomást tartalmazó sokcsatlakozós rendszerek is kialakíthatók, valamint a legújabb személyi számítógépek és folyamatmegjelenítő rendszerek csatlakoztatását teszik lehetővé.

Az IMS által végzett felmérés igazolja a Mitsubishi Electric hajtásrendszereinek kiemelkedő teljesítőképességét

Ha a megbízhatóság kerül szóba, akkor a Mitsubishi Electric hajtástechnológiájának irigylésre méltó hírneve van. Az IMS Research által lefolytatott felmérés szerint az ügyfelek elégedettségének vizsgálatával megerősítést nyert, hogy a Mitsubishi Electric hajtásai a termék megbízhatóságát tekintve a saját osztályukban a legjobban értékeltek közé tartoznak.

Mi az, ami mindegyik Mitsubishi frekvenciaváltó esetében igaz?

 • Igazodás a globális szabványokhoz, specifikációkhoz és a tanúsítványok követelményeihez
 • Nyílt és rugalmas hajtási platformot képeznek
 • Széles termékskála, amely igazodik a piaci követelményekhez
 • Egyszerűen üzemeltethetők és beállíthatók
 • Optimalizált vezérlés és adatkezelés
 • A készülékek kiemelkedően megbízhatók

Kiegészítő technológiák (a teljesség igénye nélkül):

 • SLV vektorvezérlés és V/f vezérlés (programozható)
 • Online/offline auto-tuning és automatikus csúszáskompenzáció a fordulatszám stabilitásának biztosításához
 • Lágy PWM funkció: a PWM frekvencia modulációja a motorzaj csökkentése érdekében
 • OEC technológia a maximális energiamegtakarításhoz
 • Aktív áramszabályozás (kioldás nélküli működés)
 • Automatikus újraindulási képesség áramszüneteket követően
 • Rugalmas vezérlőegységek, intuitív konfigurálás és beállítás
 • Biztonsági funkció: Safety Torque Off (STO), biztonsági nyomaték kikapcsolás

Termékskála

FR-D720S FR-D740 FR-E720S FR-E740
Teljesítmény 0,1 – 2,2 kW 0,4 – 7,5 kW 0,1 – 2,2 kW 0,4 – 15 kW
Tápellátás Egyfázisú
200-240V
3-fázis
380-480V
Egyfázisú
200-240V
3-fázis
380-480V
Kimeneti frekvencia 0,2-400 Hz
FR-A700 FR-A741 FR-F740 FR-F746
Teljesítmény 0,75 – 630 kW 5,5 – 55 kW 0,75 – 630 kW 0,75 – 55 kW
Tápellátás 3-fázis
380-480V
500V
3-fázis
380-480V
3-fázis
380-500V (IP54)
Kimeneti frekvencia 0,2-400 Hz 0,5-400 Hz
A Mitsubishi frekvenciaváltók megfelelnek az Európai Unió által a 2006/95/EK kisfeszültségi irányelvben valamint a 2006/42/EG gépi berendezésekre vonatkozó irányelvben megfogalmazott összes szabványnak és specifikációnak. Az összes termék a 89/336/EEC európai irányelvnek megfelelően CE tanúsítvánnyal rendelkezik, továbbá UL, cUL és DNV tanúsítványokkal valamint az Oroszországi piacra vonatkozó tanúsítvánnyal. Az összes fontosabb védőfunkció a berendezések szabványos tartozéka továbbá mindegyik Mitsubishi frekvenciaváltó megfelel az ISO 9001 minőségbiztosítási szabványnak és az ISO 14001 környezetirányítási szabványnak.

Frekvenciaváltó katalógusok