Mitsubishi - RT Toolbox3

Mitsubishi robot programozás, karbantartás és vizualizáció

A RT ToolBox3 programozó szoftver a Mitsubishi Electric robotjainak fejlesztő környezete. Segítségével percek alatt létrehozható robot program MELFA BASIC IV, MELFA BASIC V, MELFA BASIC VI vagy MOVEMASTER COMMAND robot programozási nyelven.
A szoftverrel egyidőben 8 robot működése is szimulálható.

RT Toolbox3

A program a tesztelés és optimalizálás után néhány kattintással letölthető a robotba, a PC és a robot közötti Ethernet hálózaton, USB kapcsolaton keresztül. A RT ToolBox2 vezérlő és diagnosztikai funkciói segítségével a robot monitorozható és vizualizálható működés közben. A valós idejű tengelysebességek és motoráramok megjeleníthetők, a robot összes be- és kimenetének állapotával együtt. A vezérlő által végrehajtott programok monitorozása segítségével a programhibák gyorsan és megbízhatóan kideríthetők. A RT ToolBox3-ban lehetőség van a program, a robot paraméterek és beállítások mentésére és helyreállítására.

Standard és Pro változat

RT Toolbox 3 Standard – Robot programozáshoz és szimulációhoz (az iQ Works2 szoftvercsomag a Standard verziót tartalmazza)

RT Toolbox 3 Pro – Standard verzió a beépített MelfaWorks szoftverrel kiegészítve, Solidworks CAD szoftver integrációhoz. Bővebben a Melfaworks-ről…

 

Néhány funkció

  • Robotpozíciók online „betanítása”, JOG lehetősége
  • Szintaktika ellenőrzése
  • I/O monitor, Változók monitorozása
  • Online parancsvégrehajtás
  • Hibakeresés, A pozíciók megjelenítése a robot 3D képén
  • A 3D modell mellé további előre elkészített 3D CAD modellek beemelhetők [STL import]
  • Együttműködés a Solidworks-be integrálható Melfaworks szoftverrel

RT Toolbox3 leírások

MELFA BASIC VI programozási nyelv

A Mitsubishi robotok több különféle nyelven programozhatók: Movemaster és Melfa Basic IV, V, VI. A legújabb Melfa Basic VI programozási nyelv leírása az alábbi dokumentumban olvasható: Detailed Explanations of Functions and Operations bfp-a3478